x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Tăriceanu m-a dezamăgit, la primul apel al lui Băsescu a fugit să pupe papucul sultanului"

Antonescu: "Tăriceanu m-a dezamăgit, la primul apel al lui Băsescu a fugit să pupe papucul sultanului"

de Veronica Micu    |    09 Dec 2009   •   00:00
Antonescu: "Tăriceanu m-a dezamăgit, la primul apel al lui Băsescu a fugit să pupe papucul sultanului"

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că a fost dezamăgit de Călin Popescu Tăriceanu prin poziţia sa pro-PD. Antonescu l-a criticat pentru faptul că, deşi s-a bătut patru ani cu Traian Băsescu, la primul apel al acestuia a fugit "să pupe papucul sultanului", fiind astfel într-o situaţie jenantă.



"Apropo de episodul cu domnul Tăriceanu, pe care mie nu-mi face plăcere să-l dezbat. Aş vrea să evit cuvintele dure, însă pentru mine a fost o mare dezamăgire. Nu pentru faptul că domnul Tăriceanu nu are nicio calitate să negocieze, să angajeze, să se iţească la gardul partidului arătând farmecele partidului, dincolo de chestia asta care cred că îl pune într-o situaţie jenantă pe domnia sa ca om politic, ca om care a fost prim ministru, preşedinte al unui mare partid", a susţinut, la Antena 3, liderul PNL.



"Este un semnal, după părerea mea, extrem de păgubos, dacă un om care s-a bătut cu Traian Băsescu şi, într-un anumit fel, a reuşit să reziste, a câştigat nişte partide, a arătat că se poate rezista în ţara asta, a arătat că se pot face şi lucruri bune la guvernare, chiar dacă îl ai pe unul preşedinte care îţi pune beţe în roate, dacă un asemenea om, la primul apel al lui Traian Băsescu fuge în direcţia sa să pupe papucul sultanului. Nu-i vorba că au vorbit la telefon, poate vorbi oricine, dar faptul că după aceea are loc o reacţie politică în care ni se spune că am fost remorcile PSD, că am fost căţeluşii PSD, că am trădat valorile de dreapta, adică începi să vorbeşti ca....să nu dau nume, e jenant", a mai spus Antonescu.

El a apreciat că, în politică, totuşi, la un moment dat, "se joacă şi se vede caracterul", explicând că prin caracter nu înţelege oameni buni, de treabă, bonomi, ci o "anumită tărie şi o anumită conformaţie şi o coloană vertebrală".

"Când Călin Popescu Tăriceanu ducea un război pe viaţă şi pe moarte, într-un fel, cu Traian Băsescu, când era la ameninţat de la Parchet la chestiunile politice cu dărâmarea Guvernului, unul ca mine sau ca Ludovic Orban, deşi nu eram la guvernare, deşi nu eram în cele mai bune relaţii cu Tăriceanu, am înţeles întotdeauna să fim alături de domnia sa şi am fost alături de domnia sa. Nu poţi, în momentul când eu mă bat cu Traian Băsescu, să aştepţi să vezi ce se întâmplă şi, în momentul când ţi se pare că că Băsescu a câştigat, să faci asta", a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL a asigurat că, la şedinţele de astăzi, PNL va arăta cât se poate de puternic şi de unitar, dar şi cu coloană vertebrală.

"Vă asigur, cu certitudine, ceea ce fac rar, că mâine, în ciuda unor declaraţii scăpate, PNL va arăta că este cât se poate de puternic, de unitar şi că are această unitate în jurul unei coloane vertebrale care funcţionează normal", a conchis Crin Antonescu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, pentru Mediafax, că ar fi nejustificată graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor în acest moment, menţionând necesitatea unei soluţii politice care să nu se bazeze exclusiv pe "ura împotriva lui Băsescu", dar şi că PNL nu trebuie să fie "căţeluş al PSD".

Liberalul a subliniat că, în opinia sa, trebuie găsită o soluţie politică pentru scoaterea României din criză, care să nu se bazeze exclusiv pe ura împotriva lui Băsescu, la care PNL să-şi aducă contribuţia.

"Nu avem încă rezultatul oficial al alegerilor, alegerile trebuiesc validate, dar cred că o analiză şi o dezbatere pe acest subiect sigur că trebuie făcute fără doar şi poate, fără ca să persistăm în această atitudine de a ne considera un fel de căţeluş al PSD-ului", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus, înaintea şedinţei de luni a BPC, că PNL trebuie să-şi fructifice poziţia pe care o are în acest moment şi să-şi asume responsabilităţile, menţionând că toate opţiunile sunt demne de a fi analizate şi că a merge în opoziţie la fel de onorabil ca a fi la putere.

Întrebat dacă îşi doreşte o colaborare cu PDL, Tăriceanu a ţinut să explice că "mai degrabă" îşi doreşte altceva", anume să nu mai revadă PNL în situaţia penibilă în care era duminică - "ca un fel de mică remorcă a PSD-ului".

×
Subiecte în articol: politic