x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR susține revendicările angajatilor STB și solicită demisiile lui Nicușor Dan și Adrian Criț

AUR susține revendicările angajatilor STB și solicită demisiile lui Nicușor Dan și Adrian Criț

21 Ian 2022   •   21:00
AUR susține revendicările angajatilor STB și solicită demisiile lui Nicușor Dan și Adrian Criț
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderii Alianței pentru Unirea Românilor susțin revendicările greviștilor de la STB. „Suntem alături de ei și de toți angajații din România care luptă pentru drepturile lor legale”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

O delegație a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din care au făcut parte vicepreședintele Marius Lulea, deputatul Adrian Axinia și Dragoș Geamăna, coordonator AUR București, s-a întâlnit vineri cu liderii greviștilor de la Societatea de Transport București.

Potrivit comunicatului de presă al AUR, reprezentanții greviștilor susțin că din cei peste 11.000 de angajați ai STB, doar aproximativ 4.000 sunt șoferi, mecanici, electricieni.

„Restul angajaților fac parte dintr-un aparat funcționăresc supra-dimensionat. Principalele revendicări sunt instituirea unui plan multianual de achiziție de vehicule noi și piese de schimb, având în vedere că circa 30% din parcul de vehicule actual este inutilizabil, multe din vehicule având peste 1 milion de km la bord, indexarea salariilor în raport cu inflația, adică o măsură protectivă de menținere a puterii de cumpărare, nu de creștere a veniturilor reale și demisia persoanelor din conducerea STB care i-au acuzat pe muncitori de furt, fără să prezinte vreo probă”, conform comunicatului.

Copreședintele AUR George Simion susține că angajații de la STB vor „normalitate”.

„Oamenii care lucrează la STB, adică cei care lucrează efectiv, nu directorimea de prin birouri, vrea pur și simplu normalitate. Respectarea prevederilor legale în ce privește drepturile salariale, respectarea normativelor tehnice ale exploatării și întreținerii mijloacelor de transport în comun și condiții normale de muncă. Suntem alături de ei și de toți angajații din România care luptă pentru drepturile lor legale”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Claudiu Târziu, celîlat copreședinte, cere demisia lui Nicușor Dan și a lui Adrian Criț.

„Solicităm demisia directorului STB care i-a acuzat de furt pe greviști, pentru a distrage atenția de la revendicările legitime ale oamenilor. Totodată solicităm și demisia lui Nicușor Dan, primarul Bucureștiului. Este total inadecvat în această funcție de conducere și de mare responsabilitate pe care o deține. Nu poți să nu te preocupi din timp, să nu evaluezi periodic situația unor societăți din subordinea primăriei capitalei, precum STB, pentru a nu se ajunge niciodată în situația ca sute de mii de bucureșteni să nu poată utiliza transportul în comun”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

×
Subiecte în articol: george simion