x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentarul Dan Barna va fi vicepreședintele grupului RENEW

Europarlamentarul Dan Barna va fi vicepreședintele grupului RENEW

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   16:45
Europarlamentarul Dan Barna va fi vicepreședintele grupului RENEW

Europarlamentarul USR Dan Barna a fost votat vicepreședinte al grupului RENEW. Procedura a avut loc miercuri. Grupul RENEW are 75 de europarlamentari.

Liderul delegației României din grupul RENEW, Dan Barna, a fost votat de colegii săi europarlamentari în funcția de vicepreședinte al grupului, în cadrul unei ședințe desfășurate miercuri dimineață, au anunțat reprezentanții USR.

Grupul are opt vicepreședinți. Președintele grupului RENEW este Valerie Hayer care a fost desemnată marți, prin vot.

„Le sunt recunoscător colegilor din 20 de state europene pentru votul pe care mi l-au acordat astăzi. Este încă o dovadă că USR reprezintă o voce puternică la nivel european și un partener de încredere în cadrul grupului liberal european. Împreună cu Vlad Voiculescu și Eugen Tomac, voi lucra pentru a reprezenta interesele României la Bruxelles și pentru a contribui la politici publice benefice pentru cetățenii europeni”, a declarat Dan Barna.

În prezent, grupul RENEW numără 75 de europarlamentari și este parte din coaliția de formare a viitoarei Comisii Europene alături de grupul Popular European și de cel al Socialiștilor și Democraților.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: barna renew vicepresedinte