x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: USR ar putea ataca la CCR proiectul bugetului de stat pe 2022

Barna: USR ar putea ataca la CCR proiectul bugetului de stat pe 2022

22 Dec 2021   •   14:21
Barna: USR ar putea ataca la CCR proiectul bugetului de stat pe 2022
Sursa foto: Agerpres

USR ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a proiectului bugetului de stat pe 2022, pe motiv că pentru unităţile administrativ-teritoriale care au primari de la acest partid nu sunt făcute alocări, ceea ce reprezintă o discriminare, a declarat, miercuri, vicepreşedintele formaţiunii politice Dan Barna.

"O sancţiune asupra unor cetăţeni este o discriminare, ca urmare (...) luăm în calcul şi atacarea la CCR a bugetului în măsura în care această formulă va rămâne în actuala structură, pentru că, repet, este inechitabil, este politizat şi este o discriminare faptul că primăriile şi UAT-urile cu primari USR nu au alocări în proiectul bugetului pentru anul care urmează. Purtăm aceste discuţii şi sperăm să ieşim la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR pe acest criteriu, cum, în egală măsură, este o problemă şi la redistribuirea resurselor pe Bucureşti, unde avem o schimbare dramatică a formulei de calcul", a explicat Barna, la Parlament.

El a menţionat că parlamentarii USR au prezentat mai multe amendamente, inclusiv pe tema împărţirii sumelor pe sectoarele municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Dan Barna