x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a ajuns la Congresul Partidului Popular European

Băsescu a ajuns la Congresul Partidului Popular European

10 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în această dimineaţă, la Bonn, unde urmează să participe la Congresul Partidului Popular European, în calitate de invitat.



În cadrul reuniunii vor rosti alocuţiuni preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, secretarul general al PPE, şefi de stat şi de guvern, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

În această după-amiază, şeful statului va sosi la sediul Consiliului European, la Bruxelles, unde va participa la lucrările Consiliului European de iarnă. După prima sesiune de lucru, Traian Băsescu va lua parte la dineul de lucru al şefilor de stat sau de guvern. Reuniunea la nivel înalt a Uniunii Europene va fi dedicată analizării programului şi priorităţilor statelor care formează Troika UE - Spania, Belgia şi Ungaria - pentru perioada 1 ianuarie 2010 - 30 iunie 2011.

Agenda reuniunii la nivel înalt de la Bruxelles va include aspectele instituţionale generate de intrarea în vigoare a Tratatului Lisabona şi situaţia economică, financiară şi de ocupare a forţei de muncă în cadrul Uniunii. De asemenea, va fi abordată problematica schimbărilor climatice, în contextul derulării, în paralel, la Copenhaga, a unei conferinţe internaţionale a ONU în domeniu.

În domeniul justiţiei şi afacerilor interne, va fi andosat Programul Stockholm, iar în domeniul relaţiilor externe agenda Consiliului European va include politica de vecinătate a UE, evoluţiile recente din Iran şi situaţia din Afganistan.

×
Subiecte în articol: politic