x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Cei din PSD se filmează între ei, apoi se vând"

Băsescu: "Cei din PSD se filmează între ei, apoi se vând"

05 Dec 2009   •   00:00
Băsescu: "Cei din PSD se filmează între ei, apoi se vând"

Traian Băsescu a sugerat, aseară, la OTV, că deţine o casetă cu imagini compromiţătoare despre Mircea Geoană, dar că a refuzat publicarea ei şi chiar a ameninţat staff-ul său că îşi va retrage candidatura dacă o difuzează presei, precizând şi că cei din PSD "se filmează între ei şi se vând".

"Am anunţat stafful meu că dacă o publică, îmi retrag candidatura", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax. El a fost întrebat anterior dacă deţine o casetă cu imagini compromiţătoare la adresa contracandidatului său, Mircea Geoană.

Şeful statului nu a negat că ar fi în posesia unei astfel de casete. Totuşi, el a spus că-i va înmâna caseta personal lui Mircea Geoană "a doua zi" după alegeri. "Este o problemă internă a PSD. Ei se filmează între ei, apoi se vând", a mai spus Băsescu.

Eu nu aveam de jurat pe Biblie pentru altceva decât pentru ceea ce au văzut oamenii

Referitor la jurământul de la dezbaterea electorală de joi, preşedintele Traian Băsescu a declarat că atunci când a jurat pe Biblie, că nu l-a lovit cu pumnul în plex sau în faţă de copilul din înregistrarea de la un miting electoral de la Ploieşti, a răspuns acuzaţiilor şi imaginilor din film. "Eu am răspuns acuzaţiilor şi imaginilor din film", a spus Băsescu. El a menţionat că a fost acuzat prin imagini că a lovit cu pumnul un copil şi, verbal, de Dinu Patriciu, că i-a aplicat acelui copil un pumn în plex. "Eu nu avem de jurat pentru altceva decât pentru ceea ce au văzut oamenii", a spus el.

De când sunt preşedinte, cu Vântu m-am găsit o singură dată, în casa unui amic

Traian Băsescu a mai spus că, de când este preşedinte, s-a întâlnit o singură dată cu Sorin Ovidiu Vântu, în casa unui "amic", iar întrevederea invocată de acesta, "dintr-o parcare din Tâncăbeşti", s-a produs când el pleca, iar Vântu se întorcea de la munte.

"De când sunt preşedinte, cu Vântu m-am găsit o singură dată, în casa unui amic de-al meu. Nici în casa lui Sorin Ovidiu Vântu, nici în casa mea", a declarat Traian Băsescu. Actualul şef al statului a spus că întrevederea invocată de Sorin Ovidiu Vântu, "dintr-o parcare din Tâncăbeşti", a fost o întâlnire când el venea de la munte, iar Sorin Ovidiu Vântu pleca la munte. "Niciodată nu i-am cerut lui Sorin Ovidiu Vântu vreo întâlnire", a susţinut Băsescu. De asemenea, el a respins ipoteza că Sorin Ovidiu Vântu l-ar fi ajutat în 2004 să ajungă preşedinte. "Dacă m-a ajutat cineva, a fost Evenimentul Zilei. Nu am avut un aranjament. Dacă vă uitaţi, când apare la televizor spune că m-a făcut preşedinte, Adriana Săftoiu spune că m-a făcut preşedinte... Evenimentul Zilei s-a dedicat susţinerii mele, fără să cer acest lucru", a adăugat Traian Băsescu.

Trebuie să aflăm cine l-a finanţat pe Popa din 2000 încoace

Potrivit preşedintelui Băsescu, recuperarea lui Nicolae Popa este foarte importantă pentru statul român, pentru că trebuie să se afle cine l-a sprijinit să plece şi cine l-a finanţat din 2000 încoace. El a menţionat că ştia de arestarea lui Nicolae Popa cu cinci zile înainte.

"Este un caz excepţional în care statul este tras pe sfoară, condamnă un om care a păgubit 350.000 de familii, iar el pleacă din ţară, nu execută o pedeapsă. Aceasta este un caz deosebit, pentru că nu se referă la o acţiune care a afectat un om, a fost o masă de oameni. Tot mandatul am avut în atenţie recuperarea lui Nicolae Popa", a mai spus Băsescu. Totodată, Traian Băsescu a negat că arestarea lui Nicolae Popa ar putea să-i aducă vreun beneficiu electoral, deoarece puţini sunt interesaţi de acesta.

"Pentru statul român este foarte importantă recuperarea lui Nicolae Popa, pentru că trebuie să aflăm cine l-a sprijinit să plece, cine l-a finanţat din 2000 încoace, pentru că nu a trăit cu aer. Nu fac aluzii la nimeni, dar trebuie să aflăm cine l-a ajutat", a adăugat şeful statului.

Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba pe Kovesi

Preşedintele Băsescu a declarat că Mircea Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba din funcţie pe Codruţa Kovesi, menţionând că, în cazul Popa-FNI, "legat de activitatea DIICOT", "aveau nevoie de un procuror care să vadă ce se întâmplă" după sosirea acestuia în ţară.

"Mircea Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba pe Kovesi, nu pe Daniel Morar. Evident, cazul Popa-FNI, fiind legat de activitatea DIICOT, acolo aveau nevoie de un procuror care să vadă ce se întâmplă după sosirea lui Popa în ţară", a declarat Traian Băsescu. El a mai spus că relaţia dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Mircea Geoană este una "profund de subordonare".

"Vântu nu suportă nesupunerea. Dependenţa lui Mircea Geoană este atât de mare, încât mi-e greu să-l văd liber faţă de Vântu", a adăugat Traian Băsescu. El a mai spus că, în timpul dezbaterii organizate de IPP, nu a continuat seria întrebărilor despre întâlnirea candidatului PSD cu Sorin Ovidiu Vântu, deoarece a avut "sentimentul" că acesta "se prăbuşeşte" dacă ar fi continuat.

"Era întrebarea următoare. Trebuie să ştii până unde duci un lucru. Întrebarea era : întâlnirile sunt legate de arestarea lui Nicolae Popa, te-ai dus la miez de noapte. Cine te-a chemat să anunţi înlocuirea procurorului general Kovesi, pentru că Nicolae Popa şi efectele interne pe Nicolae Popa sunt de competenţa DIICOT, iar Mircea Geoană a cerut public după arestarea lui Nicolae Popa, nu înainte de anunţ, ci de arestare", a mai declarat Băsescu.

Pot să garantez că Omar Hayssam va sfârşi prin a face puşcărie în România

Traian Băsescu a mai spus că Omar Hayssam "va sfârşi prin a face puşcărie în România". "Pot să vă garantez că Omar Hayssam va sfârşi prin a face puşcărie în România. Este un efort major al statului să-şi recupereze marii clienţi, cei care au afectat consistent oameni în România şi este în politica pe care eu am impus-o ca astfel de fugari să fie căutaţi, nu când au dispărut să spunem să vedem dacă mi i-o găsi cineva", a declarat el.

Traian Băsescu a declarat, în 16 noiembrie, că vizita sa în Siria, din 2008, a avut ca obiectiv modificarea Acordului de extrădare între România şi Siria, pentru ca, la finalul acestora, Omar Hayssam să fie extrădat în România. "Vizita mea în Siria a avut ca obiectiv începerea negocierilor pentru modificarea Acordului de extrădare dintre România şi Siria, în aşa fel încât, la terminarea negocierilor, să poată fi extrădat Omar Hayssam în România", a spus şeful statului. El şi-a exprimat artunci speranţa că negocierea acestui acord se va finaliza cât de curând.

Cărţile de la Geoană nu le-am dus nici acasă, nici la birou, am micile mele superstiţii

"Nu le-am dus nici acasă, nici în birou nu le-am ţinut. Am şi eu micile mele superstiţii", a declarat Traian Băsescu, referindu-se la cărţile dăruite de Mircea Geoană în timpul dezbaterii de joi.

El a adăugat că, din politeţe, a acceptat cele două cărţi, dar că, imediat ce a ieşit din dezbatere, le-a trimis "cât mai departe".

 

 

×
Subiecte în articol: alegeri 2009