x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal, democratic

Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal, democratic

09 Dec 2009   •   00:00


Băsescu despre contestarea alegerilor: "PSD nu face nimic ilegal"
Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Palatul Cotroceni că demersul PSD de a contesta alegerile este democratic, legal şi constituţional şi a făcut un apel la clasa politică să se concilieze şi să dea prioritate priorităţilor României.

Şeful statului a subliniat că face declaraţia de presă în calitate de preşedinte în exerciţiu şI nu candidat. El a mulţumit tuturor românilor, indiferent cu cine au votat,  pentru spiritul civic de care au dat dovadă prin prezenţa la referendum şi alegerile prezidenţial , în opinia sa, participarea masivă însemnând încrederea acestora în instituţiile statului.

Referindu-se la contestarea alegerilor de către social-democraţi, Băsescu a ţinut să sublinieze că "PSD nu face nimic ilegal", fiind un demers democratic care trebuie însă dus cu mijloace democratice, în limita decenţei şi cu foarte mult calm. În acest context el a făcut apel la responsabilitate, atât din partea politicienilor, instituţiilor şI mass-media. "Personal, şI cred că toţi avem obligaţia să tratăm această situaţie cu calm", a spus Băsescu.

Şeful statului  a arătat totodată că "este obligatoriu să aibă loc un proces de reconciliere" pe care îl consideră necesar deoarece numai o clasă politică reconciliată poate să ducă mai departe mesajul cetăţenilor primit la alegeri şi referendum.

El a mai cerut să nu se arunce o umbră de îndoială asupra  românilor din diaspora deoarece nu este corect având în vedere că în ultimii cinci ani deficitul de cont curent a fost acoperit cu banii trimişi de ei în ţară. Totodată, Băsescu a făcut un apel la partidele politice să treacă de la faza competiţiei la faza soluţiilor şi "să dea prioritate priorităţilor României".

×
Subiecte în articol: politic