x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, nemulţumit de reacţia băncilor

Băsescu, nemulţumit de reacţia băncilor

de Dana Piciu    |    04 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele a declarat ieri seară la TVR1, referindu-se la întâlnirea cu reprezentanţii mediului bancar pe care a avut-o, că reacţia băncilor nu este mulţumitoare şi o conside­ră incorectă.



"Eu le-am propus un parteneriat şi am au­zit numai plângeri... ce să mai facă statul. Dar este timpul ca băncile din România să facă şi ele ceva pentru economia româneas­că", a spus Băsescu. El a reproşat reprezen­tanţilor băn­cilor în primul rând că menţin dobânzile foar­te mari şi a spus că aşteaptă de la ei "di­na­mism şi curaj". "Băncile şi ban­cherii ade­vă­raţi ştiu să facă bani şi pentru ei, şi pentru eco­no­mie şi în perioadă de criză şi trebuie să-şi asu­me răspunderea de a mai pier­de din pro­fit", a adăugat el. Băsescu a mai arătat că este adeptul "unei noi regle­men­­­tă­ri", menite să determine creşterea in­ves­­tiţii­lor, şi anume ne­im­po­zitarea profitului reinvestit. La ace­eaşi emisiune, şeful statului a ce­rut ro­mâ­ni­lor ca pe 7 iu­nie să meargă la vot, pentru că doar o pre­zenţă la urne de pes­te 50% poate de­monstra ataşa­mentul nostru faţă de UE.

"În Moldova opoziţia a dat o lecţie"


Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri seară, la TVR1, că opoziţia din Republica Moldova a dat o lecţie că nu totul se cumpară în politică. "Dacă se mai respectă Constituţia, în Republica Moldova vor fi alegeri anticipate.

Şi cred că este un răspuns corect, democratic al opoziţiei pentru modul cum s-au desfăşurat alegerile, pe de o parte, iar pe de altă parte pentru modul cum au fost trataţi oamenii care au gândit altfel decât comuniştii." Întrebat când crede că se vor normaliza relaţiile dintre România şi Republica Moldova, având în vedere că nu există în prezent un ambasador al României la Chişinău, Băsescu a spus: "Atunci când la Chişinău vor fi politiceni care vor face o politică în favoarea poporului acelei ţări, care se numeşte Republica Moldova".

"Programul nuclear iranian prezintă riscuri şi pentru România"

Programul nuclear iranian prezintă riscuri şi pentru România, a declarat ieri seară la TVR preşedintele Traian Băsescu, precizând că există "riscuri foarte mari" şi în zona Afganistan-Pakistan, "unde România este foarte interesată".

"Unul din subiectele extrem de serios discutate (în vizita făcută în perioada 31 mai - 2 iunie în Israel, n.red.) a fost programul nuclear iranian, care vreau să ştiţi că şi pentru noi prezintă riscuri. Distanţa dintre Iran şi România este mică, iar nu întreg teritoriul României este protejat de sistemul de apărare al Statelor Unite, doar o parte din teritoriu", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: basescu politic