x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Nu-mi aduc aminte să-l fi menţionat pe Voicu"

Băsescu: "Nu-mi aduc aminte să-l fi menţionat pe Voicu"

11 Dec 2009   •   00:00

Traian Băsescu a comentat aducerea la DNA, el a apreciat, zâmbind, aceluia care ajunge la DNA "i se pare că-l ajunge dictatura". "Dacă cineva crede că preşedintele se ocupă cu chemările la DNA este cel puţin copil. (...) Probabil au rămas cu nişte reflexe decând erau la guvernare", a spus Băsescu.

Întrebat dacă pe Voicu l-a acuzat când a vorbit despre scurgeri de informaţii de la fosta unitate "Doi şi-un sfert", Băsescu a răspuns că nu îşi aduce aminte să-l fi menţionat pe senatorul PSD. "Nu-mi aduc aminte să-l fi menţionat pe Voicu, nu-mi aduc aminte".

El a negat că ar fi ştiut de intenţia ca Voicu să fie adus la DNA: "Eu nu am aflat până am ajuns aici, dumneavoatră mi-aţi spus de chemarea la DNA a domnului Voicu. Bănuiesc că este vorba de senatorul Voicu".

Totuşi în data de 15 octombrie a.c, într-o emisiune la B1 TV, Traian Băsescu a declarat, referitor la afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI, că fostul ministru de Interne, Dan Nica,  a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.

"Teoretic nu poate (avea acces la arhiva DGIPI - n.r.). Dar poate, pentru că acel serviciu a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă", a declarat Traian Băsescu.
Mediafax 

×
Subiecte în articol: politic