x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Rog Guvernul să ia în calcul renegocierea cu FMI şi BM. A fost o negociere proastă

Băsescu: Rog Guvernul să ia în calcul renegocierea cu FMI şi BM. A fost o negociere proastă

de Mediafax    |    08 Noi 2013   •   19:01
Băsescu: Rog Guvernul să ia în calcul renegocierea cu FMI şi BM. A fost o negociere proastă

Preşedintele Băsescu consideră că negocierea Guvern - instituţii financiare internaţionale a fost "de proastă calitate", care nu dă şanse economiei româneşti, astfel că roagă Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, el punându-şi la dispoziţie experienţa.

"Sunt în posesia proiectului de scrisoare care a rezultat în urma negocierilor dintre Guvern şi FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proastă calitate, care nu dă şanse de relansare economiei româneşti, este o negociere care îi va face pe cei care vor primi o brumă de bani să piardă prin creşterile de preţuri mult mai mult decât primesc, dar, mult mai grav, măsurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasă loc la mult arbitrariu şi vor fi o frână pentru creşterea economiei", a afirmat Traian Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a adresat Guvernului rugămintea de a lua în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială.

"Rog Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, iar dacă au nevoie de experienţa mea, o pun la dispoziţie", a spus preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: negocieri fmi traian basescu