x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Sper să avem un Guvern până la Crăciun

Băsescu: Sper să avem un Guvern până la Crăciun

16 Dec 2009   •   00:00

Obiectivul României este să aibă Guvern până la Crăciun sau, în cel mai rău caz, între Crăciun şi Anul Nou, a declarat preşedintele Traian Băsescu la primele consultări postelectorale pe această temă, deschise cu grupul minorităţilor.



Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, l-a informat pe şeful statului că cei 18 deputaţi doresc un guvern stabil care să răspundă competent şi să-şi asume aplicarea condiţiilor rigide impuse prin acordul cu FMI, scrie antena3.ro. În opinia lui Pambuccian, cea mai mai probabilă formulă de guvern va fi structurată în jurul unui premier PDL, în timp ce varianta unui prim-ministru independent este considerată mai puţin posibilă în cazul în care PNL şi PDL nu se vor înţelege pe această problemă.

Varujan Pambuccian declara, înainte de a intra la consultările cu preşedintele Băsescu, că susţine ideea instalării cât mai rapide a unui guvern stabil, dar nu exclude colaborarea cu oricare dintre partide.

"Partidul nostru nu mai are un reprezentant la postul de premier, aşa ca vom merge pe aceeaşi formulă ca până acum, aceea de neutralitate şi sprijinirea ideii de stabilitate", a spus Pambuccian

"Opţiunea realistă este de premier fie independent, fie din partea PDL. Este bine ca această formulă să fie decupată cât mai repede. Nu exclud nicio colaborare cu vreun partid. Formulele de colaborare arată însă diferit de la un partid la altul", a mai spus liderul minorităţilor.

×
Subiecte în articol: politic