x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Vă asigur că şi de această dată, ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ceea ce vă spun: am câştigat!"

Băsescu: "Vă asigur că şi de această dată, ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ceea ce vă spun: am câştigat!"

06 Dec 2009   •   00:00
Băsescu: "Vă asigur că şi de această dată, ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ceea ce vă spun: am câştigat!"
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional




Traian Băsescu a declarat că îi asigură pe români că a câştigat alegerile, adăugând că sondajele reale de la ora 19.00 arătau că l-a depăşit pe Mircea Geoană.

"Vă asigur că şi de această dată, ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ceea ce vă spun: am câştigat!", le-a spus Băsescu susţinătorilor săi, într-un discurs început înainte de ora 21.00.

El a cerut electoratului său să stea "liniştit" între ora 21.00 şi până la numărătoarea voturilor şi să fie convins că rezultatele finale nu vor fi fraude pentru că la "BEC este o echipă de oameni care trebuie să dea un rezultat corect".

"Eu cred că- astăzi prin votul lor, românii i-au dat dreptate lui Brucan. Au trecut cei 20 de ani de tranziţie şi am învăţat pe deplin democraţia", a spus Băsescu.


Nu voi accepta niciun fel de respingere a rezultatelor de la BEC
Traian Băsescu declarat, duminică seară, la OTV, că nu va accepta niciun fel de respingere a rezultatelor scrutinului prezidenţial obţinute prin numărarea voturilor la BEC.

"Nu voi accepta niciun fel de respingere a rezultatelor finalizate prin numărarea voturilor la Biroul Electoral Central. Suntem stat democratic. Cine se poate gândi la a scoate oamenii în stradă? Au vorbit cei care se tem că pierd", a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că, pentru a preveni "jocurile" pe care încercau să le facă unele posturi TV, a anunţat că nu va scoate pe nimeni în stradă. Băsescu a precizat că, după ce rezultatele vor fi finalizate şi victoria sa va fi oficială, va exista din partea sa un comportament democratic.

Băsescu a mai afirmat că, potrivit "informaţiilor de etapă ale caselor de sondaje", la ora 15.00, benficiind de votul în mediul rural şi al vârstnicilor, Mircea Geoană îl conducea cu şase procente. Potrivit lui Băsescu, la ora 19.00, Mircea Geoană se afla cu puţin în urma sa.

"Mai erau două ore plus votul din dispora", a afirmat Băsescu.

El a susţinut că se aşteaptă la cel puţin 70% din voturile exprimate în disapora, ceea ce, ca rezultat final, va însemna, în opinia sa, puţin sub 1% din voturile totale.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009