x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu - Zi de nastere in anonimat

Basescu - Zi de nastere in anonimat

de Monica Iordache Apostol    |    Oana Stancu Zamfir    |    05 Noi 2005   •   00:00
Basescu - Zi de nastere in anonimat

Presedintele Traian Basescu si-a serbat ziua de nastere in familie.

Presedintele Traian Basescu a decis ieri sa isi petreaca in total anonimat implinirea celor 54 de ani, alaturi de familie, in vila sa de protocol de la Neptun.

Presedintele Traian Basescu si-a petrecut ziua de nastere la vila sa de protocol din statiunea Neptun, unde a sosit inca de joi seara. Mircea Basescu, fratele presedintelui, a declarat pentru Mediafax ca seful statului este obosit si vrea sa stea doar cu familia in acest sfarsit de saptamana. Fratele presedintelui sustine ca acesta nu se va intalni nici macar cu prietenii din Constanta. Mircea Basescu a mai spus ca mama lor va fi, astazi, alaturi de sarbatorit, la Neptun. Potrivit aceleiasi surse, Basescu va sta la Neptun pana duminica dupa-amiaza.

La Bucuresti, cheful eventualilor vizitatori a fost taiat inca de zilele trecute de anuntul Presedintiei ca seful statului va sarbatori alaturi de familie. Cativa alegatori s-au prezentat la poarta Palatului Cotroceni, in speranta ca presedintele le va primi felicitarile dar au facut cale intoarsa.

O FLOTA DE BARCUTE. "La multi ani! Este o zi importanta in viata fiecaruia", i-a transmis ieri sefului statului, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase. Potrivit liderului PSD, urarea adresata sefului statului este un lucru firesc, ce tine de incercarea de a pastra "un nivel civilizat in comunicarea politica". Intrebat ce cadou crede ca i s-ar potrivi lui Basescu, el a indicat "eventual, o flota de barcute". Pe de alta parte, Nastase a spus ca nu-si aduce aminte daca a fost vreodata la ziua de nastere a lui Traian Basescu, pe cand era vecin cu acesta, dar a aratat ca sarbatoreau pe atunci "diverse lucruri" impreuna si ca au avut o relatie buna de vecinatate.

Nastase a mai povestit ca, pe cand locuiau in acelasi imobil, apartamentul familiei sale si cel al familiei Basescu au fost inundate de Nicolae Vacaroiu. "Si eu, si Traian Basescu si familiile noastre incercam sa strangem apa, in conditiile in care Nicu Vacaroiu era plecat din Bucuresti si robinetele de la el curgeau incontinuu. A trebuit sa intram, nu neaparat prin efractie, dar cu ajutorul unui coleg de-al lui, in casa sa oprim apa", a spus Nastase.

FELICITARI
Premierul Calin Popescu Tariceanu nu i-a pregatit presedintelui Basescu altceva decat o felicitare de ziua lui de nastere. Intrebat joi seara ce ii va scrie presedintelui, Tariceanu a spus ca inca nu s-a gandit, lasandu-se in voia inspiratiei vineri dimineata. Nici macar nu i-o va inmana personal, pentru ca presedintele nu este "disponibil" de ziua lui, dupa cum a auzit premierul, ci i-o va trimite prin curier.

CADOU
In timpul unei vizite in comuna sinistrata Piscu (Galati), presedintele Traian Basescu i-a promis unei localnice ca ii va boteza copilul, daca acesta va fi baiat. Ieri, Nicoleta Dumitrache a nascut la Spitalul de Urgenta Galati, chiar de ziua presedintelui. Copilul nu este insa baiat, ci o fetita sanatoasa. "La multi ani, cumetre, sa ne traiesti, sa fii sanatos si te asteptam la Galati", au fost primele cuvinte ale proaspetei mamici. (Erik Hoosz)
×
Subiecte în articol: basescu politic