x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga nu vrea dezbinarea USL: Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească pentru câte au promis

Blaga nu vrea dezbinarea USL: Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească pentru câte au promis

01 Mar 2013   •   20:58
Blaga nu vrea dezbinarea USL: Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească pentru câte au promis
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus, vineri, la Suceava, că ar trebui ca USL să rămână unit pentru ca decontul electoral pentru promisiunile neonorate să fie preluat de toate partidele componente, afirmând:."Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească în pauşal pentru câte au promis", informează mediafax.ro.

Blaga a spus, în faţa celor peste o mie de membri PDL Suceava care au participat la lansarea moţiunii cu care vrea să recâştige preşedinţia PDL, că în perioada următoare democrat-liberalii trebuie să prezinte soluţii faţă de măsurile adoptate de guvernarea USL pentru că oamenii s-au săturat de gâlceavă şi că vor soluţii, iar un partid de opoziţie critică cu toată forţa guvernarea, dar vine şi cu soluţii pentru rezolvarea problemelor românilor.

"Oamenii vor soluţii şi se vor convinge foarte repede de USL. Încep să se convingă şi va trebui să-i ajutăm să se convingă", a spus Blaga.

El a arătat că este meritul guvernelor susţinute de PDL că ţara este macrostablizată acum, Victor Ponta se împrumută de pe piaţă cu 5 la sută pentru refinanţare, în condiţiile în care premierul nu a mai făcut nimic de atunci şi că nu se mai discută despre un nou acord cu FMI şi Comisia Europeană pentru că premierul USL nu a mai făcut nimic.

"Se cred azi, Ponta şi ai lui, pe cai mari şi sunt pentru că au 70 la sută în Parlament. Dar oare premierul bulgar, Borisov, acum două săptămâni tot aşa gândea că nu va mai fi premier peste trei zile? Au venit facturile triple la curent într-o zi şi după trei zile oamenii au fost în stradă şi şi-a dat demisia. USL degeaba amână măsurile. Se gâlcevesc, o tot dau după copac. Vine Vosganian şi spune că trebuie să dăm oameni afară din energie şi apoi Ponta spune că nu trebuie. Să vedeţi că peste o săptămână îi dă", a spus Blaga.

El a arătat că se va întâmpla exact ca şi în cazul taxelor locale, când ministrul de resort a spus că trebuie mărite cu 16 la sută, premierul a spus "niet", dar "pe şestache" le-a spus administraţiilor locale să-şi asume decizia.

"Ăsta e omul şi va plăti pentru asta şi USL. Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească în pauşal pentru câte au promis şi pentru că au transformat nemulţumirea oamenilor în voturi", a spus liderul PDL, susţinând că actualul guvern dă zilnic câte ceva românilor: câte o taxă. 

×
Subiecte în articol: vasile blaga candidati pdl USL