x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Prin candidatura la prezidenţiale, Monica Macovei se autoexclude din PDL

Blaga: Prin candidatura la prezidenţiale, Monica Macovei se autoexclude din PDL

06 Aug 2014   •   15:25
Blaga: Prin candidatura la prezidenţiale, Monica Macovei se autoexclude din PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei se exclude singură din partid prin candidatura pe care şi-a anunţat-o la alegerile prezidenţiale, a declarat miercuri liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

"Legea unui partid este statutul, normele sunt deciziile. Noi nu dăm afară pe nimeni din PDL. Dar, dacă alţii se dau afară, încă avem statutul PDL, lucrurile acestea se reflectă şi în statutul noului PNL. În momentul în care ai o candidatură în afara partidului, automat te pui în afara partidului, decizia îţi aparţine. Pur şi simplu se exclude singură dacă candidează, nu trebuie s-o dea nimeni afară", a spus Blaga după şedinţa Consiliului de conducere al Alianţei Creştin Liberale (ACL).

Macovei: Nu demisionez din PDL, nu încalc niciun statut

    
"Nu mi-am dat demisia din PDL şi în acest moment nici nu intenţionez să mi-o dau. Am făcute multe lucruri alături de PDL. Îmi aduc aminte bătăliile date pentru statul de drept şi altele, multe lucruri bune pentru ţară. Asta este decizia mea. Deci, nu mă exclud deloc din partid. O să vedem cum evoluează lucrurile, sigur. În al doilea rând, aşa cum am spus încă de la anunţarea candidaturii, am luat această decizie recent, cam acum două luni. Ştiţi foarte bine că am cerut să fiu inclusă în procesul de evaluare a candidaţilor noii alianţe (PNL-PDL - n.r.). O spun foarte pe scurt. Nu încalc nicio regulă, niciun statut: regulile s-au schimbat faţă de anul trecut când s-a ales un candidat al PDL, acum avem o alianţă şi pe cale să se facă o fuziune. Sunt alte reguli. Nu mi se poate cere să respect reguli care nu mai există astăzi, avem această nouă structură pe partea dreaptă", a explicat Monica Macovei, conform Agerpres.

Ea a precizat că prin candidatura la Preşedinţie va uni dreapta.

"Eu unesc dreapta. Eu nu divizez dreapta. Unesc dreapta şi sunt singura care poate să-l bată pe Ponta. Ajut dreapta să câştige", a mai spus Macovei.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, marţi seară, că va candida la prezidenţiale, menţionând că nu este o decizie uşoară, dar este o provocare pe care şi-o asumă.

×