x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: "Opţiunea PDL rămâne guvern de dreapta cu PNL-UDMR sau cu UDMR"

Boc: "Opţiunea PDL rămâne guvern de dreapta cu PNL-UDMR sau cu UDMR"

11 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu liderii UDMR, că majoritatea politică pentru formarea Guvernului este ori formula PDL-PNL-UDMR ori PDL-UDMR. Boc a spus că a adresat PNL, încă de anul trecut, invitaţia pentru formarea Guvernului, iar aceasta rămâne valabilă.

"Dorim în acest context constituirea unei asemenea majorităţi politice. Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenţa la aceeaşi familie politică, PPE, şi credem că în jurul acesteri majorităţi politice, PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR, trebuie constituită viitoarea majoritate politică şi viitorul guvern", a spus Boc, citat de Mediafax.

Despre varianta de premier PNL, Boc a spus că acest lucru l-au stabilit românii prin vot, atât în noiembrie 2008, cât şi în decembrie 2009. "Important este să găsim o formulă de guvernare, pentru că nimic nu e mai rău decât să stăm în acest climat de instabilitate", a spus el, precizând că împreună cu UDMR, democrat-liberalii pot găsi nucleul viitoarei guvernări.

Emil Boc a mai spus că, după ce vor fi validate rezultatele alegerilor de către Curtea Constituţională, se pot vehicula şi nume de premieri.

La rândul său, liderul UDMR Marko Bela a declarat că în acest moment prioritară este formarea unui guvern susţinut de o majoritate stabilă în Parlament, care să reuşească să impună un program anticriză. Marko a precizat că Uniunea este deschisă către diferite formule de guvernare, dar că UDMR ar prefera să meargă împreună cu PNL.

Liderii PDL şi UDMR au avut, astăzi, o întâlnire la sediul Uniunii din Bucureşti. Emil Boc a precizat că PDL va avea o discuţie şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic