x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Se întrevăd semne de redresare economică

Boc: Se întrevăd semne de redresare economică

15 Mai 2009   •   00:00
Boc: Se întrevăd semne de redresare economică
Sursa foto: /AFP

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, la Cluj, că preferă să vadă "partea plină a paharului" în ceea ce priveşte recesiunea economică, în condiţiile în care se întrevăd semne de redresare în lunile martie şi aprilie, încasările la buget începând să crească, iar şomajul să se reducă.

"Eu văd partea plină a paharului, era de aşteptat să avem o scădere economică în primul trimestru. Ceea ce este îmbucurător este că, începând cu lunile martie şi aprilie, se întrevăd semne de redresare economică, care îmi dau speranţa că ceea ce facem este bine, că într-un interval nu foarte lung vom depăşi criza economică", a afirmat Boc, citat Mediafax.

Potrivit acestuia, modalităţile de depăşire a crizei sunt investiţiile masive în infrastructură, salvarea locurilor de muncă şi crearea altora noi.

Premierul a precizat că investiţiile străine au crescut în ultima perioadă, în pofida crizei economice, încasările la buget au început să crească şi şomajul începe să se reducă.

"Avem semnale de redresare economică, iar Guvernul va apăsa până la fund pedala investiţiilor pentru salvarea locurilor de muncă ale românilor", a spus Boc.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat, astăzi, că Produsul Intern Brut al României s-a contractat cu 6,4% în trimestrul unu din 2009, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi a scăzut, conform datelor ajustate sezonier, cu 2,6% faţă de trimestrul patru.

În acelaşi timp, economia a intrat în recesiune tehnică deoarece PIB-ul a scăzut, ajustat sezonier, două trimestre consecutiv comparativ cu trimestrele respective anterioare.

Pentru acest an, Comisia Naţională de Prognoză anticipează o reducere a PIB în termeni reali de 4%, prognozele fiind similare cu cele ale Fondului Monetar Internaţional şi ale Comisiei Europene. Pentru 2010, autorităţile estimează o creştere economică de 0,1%. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: politic economică