x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CAMERA DEPUTAŢILOR/Aleşii nu vor să înfulece în prime-time

CAMERA DEPUTAŢILOR/Aleşii nu vor să înfulece în prime-time

de Dana Piciu    |    14 Mar 2009   •   00:00
CAMERA DEPUTAŢILOR/Aleşii nu vor să înfulece în prime-time

Reprezentanţii UDMR au reclamat conducerii Camerei Deputaţilor că sunt filmaţi la restaurantul Parlamentului în timp ce mănâncă o "supă sau friptură răcită", şi că îi plouă când merg la aeroport, fiind obligaţi să meargă pe jos de la microbuze.



Conform stenogramei şedinţei de miercuri a Biroului Permanent, reprezentanţii UDMR  s-au plâns că sunt filmaţi la restaurant în timp ce mănâncă, deşi conducerea Camerei a hotărât că acest lucru este interzis. "Sunt unii care vor să se vadă la televizor că stau la coadă, la împinge tava. Trebuie în aşa fel organizat, încât ceilalţi să nu fie deranjaţi", a spus UDMR-istul Kelemen Hunor.

LE PICĂ PLOAIA ÎN CAP
O altă problemă ridicată de liderul grupului UDMR, Marton Arpad, a fost că, atunci când sunt duşi la aeroport de microbuzele Parlamentului, deputaţii nu sunt lăsaţi direct la uşă, aşa cum fac taximetrele, ei fiind obligaţi să meargă pe jos, prin ploaie, câţiva metri. "Avem un contract cu aeroportul. O parte a aeroportului este acoperită; acolo pot opri anumite taximetre. Deci, atunci când plouă, cei care iau acele taximetre pot să se urce în taxiuri fără să îi plouă. Deputaţii merg altundeva, că n-au dreptul să oprească maşinile noastre", a comentat Arpad.

El a mai cerut ca deputaţii să beneficieze de programe de software care actualizează zilnic legislaţia. Reprezentanţii PD-L au replicat că aceste probleme nu ţin de Biroul Permanent, ele putând fi rezolvate de secretariatul general sau de chestorul care se ocupă de transportul deputaţilor. "Altfel, riscăm să pierdem timpul aici, să tocăm timpul, şi am început să îl tocăm de câteva şedinţe aşa, pe probleme importante, poate pentru fiecare deputat în parte, dar care nu fac obiectul Biroului Permanent efectiv. Acestea sunt diverse legate de Biroul Permanent, nu diverse legate de secretarul general. Pentru că, iertaţi-mă, dacă suntem la diversele diverselor, ca să spun aşa, şi noi, eventual eu, ca să nu vorbesc şi în numele altor colegi, suntem relativ nemulţumiţi pentru că avem acolo o serie de sarcini ţinând unii de investiţii, alţii de nu ştiu ce relaţii cu RA-APPS-ul, şi nu prea ne întreabă nimeni nimic, cel puţin pe noi, pe dotări. Poate vom funcţiona dacă ne-am intra fiecare dintre noi în sarcină", a replicat PD-L-istul Gheorghe Albu.

LIBERALII AMENINŢĂ
Liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, i-a acuzat pe cei de la PD-L că nu se poartă colegial şi nici respectuos şi a ameninţat că de săptămâna viitoare nu mai participă deloc la şedinţe, dar îşi vor spune ofurile "în conferinţe de presă şi pe hol". "Nu suntem copii! Măi fraţilor, ce-aţi păţit?! Vi s-a întâmplat ceva?! V-a căzut în cap o piatră azi-noapte?!", a spus Nicolăescu. "Nimeni nu a fost ofensator la adresa cuiva. A fost, pur şi simplu, o opinie. Dar dacă vă menţineţi în această atitudine, pe care nu este prima oară când o aveţi, înseamnă că se pare că aceia la care vă referiţi au dreptate", i-a răspuns liberalului Gheorghe Albu. Viceliderul PSD Aura Vasile a fost şi el de acord cu cei din opoziţie. "Poziţiile pe care le aveţi în acest Birou Permanent nu le-aţi câştigat prin concurs. Iar noi suntem aici ca reprezentanţi ai parlamentarilor, să vă ridicăm problemele lor", a concluzionat ea adresându-se democrat-liberalilor.

×
Subiecte în articol: politic