x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Campania electorală a PDL, pe datorie

Campania electorală a PDL, pe datorie

de Adriana Duţulescu    |    26 Aug 2010   •   00:00
Campania electorală a PDL, pe datorie
Sursa foto: Cristian Nistor/Agerpres

Emil Boc i-a anunţat marţi seară pe senatorii PDL că va găsi o soluţie pentru a salva partidul în campaniile electorale din 2012: să pornească în 2011 investiţii în toate primăriile şi colegiile parlamentare ale PDL care să nu fie incluse în bugetul pe 2011, ci să fie plătite de guvernele care vor fi în 2013-2014. Mai exact, ideea salvatoare a lui Emil Boc este să pună nota de plată a campaniei electorale a PDL în spinarea Guvernului care va fi numit după viitoarele alegeri.

Senatorii PDL i-au reproşat lui Emil Boc faptul că nu au acces la miniştri, mai precis la contractele pe care aceştia le aprobă, ei fiind de părere că atâta vreme cât, deşi sunt la putere, nu au acces la banii de la buget, nu pot să satisfacă nici nevoile clientelei, nici pe cele ale electoratului, asta în condiţiile în care deja PDL se află pe tobogan în sondajele de opinie. Conform unor înregistrări audio din cadrul şedinţei, difuzate de Antena 3, timp de două ore, liderii democrat-liberali s-au plâns premierului că miniştrii fac promisiuni fără acoperire, iar lipsa banilor îi pune în imposibilitatea de a onora, ca parlamentari, aceste promisiuni.

Prima ţintă a fost Adriean Videanu. În înregistrare, unul dintre senatorii PDL se plânge că ministrul Economiei spune că aceia care accesează fonduri europene prin proiecte au dreptul să garanteze cu utilajul pe care vor să şi-l procure, în condiţiile în care nu există nimic în acest sens nici la ora actuală. Senatorii se plâng că există foarte multe promisiuni care se fac doar la nivel de imagine şi că acestea au efect de bumerang. De asemenea, parlamentarii vorbesc şi despre motivele pentru care rămân în partid. Mai exact, despre faptul că acestea sunt din ce în ce mai puţine. "Mai avem încă... o lună, două luni, trei luni... Dar iarna ne va prinde într-un război politic în Parlament, pentru că nu va sta piatră pe piatră. (...) Indiferent că va veni în Parlament şi preşedintele României sau primul-ministru", au spus aleşii PDL.

În acest context, Emil Boc le-a promis că situaţia se va rezolva, deoarece a găsit soluţia salvatoare: să angajeze contracte pentru investiţii în toate primăriile PDL din ţară şi în toate colegiile PDL, pe care să le lanseze în cadrul programului "un primar - un proiect". "Vom merge pe investiţii care să fie plătite în 2013-2014, important e să le pornim noi", a spus premierul, în contextul în care toată lumea s-a declarat de acord că PDL nu va mai câştiga alegerile viitoare, deci nu va trebui să achite aceste datorii. Boc a mai spus că a discutat cu ministrul Vlădescu acest subiect şi că acesta s-ar fi opus, însă a dat asigurări că "rezolv eu şi problema de la Finanţe". Probabil sub formă de remaniere, pentru că, după şedinţa cu senatorii PDL, Emil Boc a declarat că discuţiile referitoare la evaluarea miniştrilor, precum şi cele privind remanierea guvernamentală vor avea loc într-o reuniune a grupurilor parlamentare ale PDL ce se va desfăşura, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

"Discutăm problemele actului de guvernare. Şi înainte de a intra în plen am discutat acte normative care s-au aflat pe ordinea de zi, o să discutăm şi despre acte normative care se află în pregătire şi vom avea o discuţie pe toate componentele activităţii economice a Guvernului în perioada următoare. Atunci când va fi şi grupul de la Camera Deputaţilor, vom discuta, evident, şi alte aspecte politice. Acum discutăm componente care ţin de actul de guvernare", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: politic