x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Case de protocol pentru Baconschi şi Funeriu

Case de protocol pentru Baconschi şi Funeriu

de Florina Zainescu    |    21 Ian 2010   •   00:00

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi şi cel al Educaţiei, Daniel Funeriu au primit câte un apartament cu titlu de locuinţă de protocol, pe şoseaua Kiseleff nr.24, respectiv strada Mihai Eminescu 50-54.



Astfel, Teodor Baconschi a primit un apartament cu titlu de locuinţă de protocol, într-un imobil aflat pe şoseaua Kiseleff nr.24. Potrivit declaraţiei de avere, Baconschi are deja un apartament proprietate personală în Capitală.

Acelaşi document mai arată la capitolul venituri că Baconschi încasează lunar 1100 de euro din închirierea unui apartament, fără a preciza adresa acestuia, dacă e în Bucureşti sau nu. MAE a explicat că apartamentul primit de Baconschi în Kiseleff "a fost repartizat conform legii", pe care ministrul "îl va folosi ca spaţiu protocolar pentru a găzdui acţiuni de protocol şi de reprezentare în interesul României" aceasta fiind "o practică ce a mai fost utilizată şi de alţi miniştrii români de externe".

"Potrivit cutumei internaţionale, ministrul Afacerilor Externe găzduieşte evenimente, formale sau informale, la care are ca invitaţi diverşi demnitari, omologi străini sau ambasadori acreditaţi la Bucureşti", mai precizează MAE.

Daniel Funeriu a primit tot cu titlu de locuinţă de protocol un apartament dintr-un imobil aflat pe strada Mihai Eminescu 50-54 unde se află mai multe ambasade acreditate la Bucureşti. Premierul Emil Boc a semnat deja deciziile de atribuire a locuinţelor de protocol către cei doi miniştri.

×
Subiecte în articol: politic