x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu "va rămâne o pată neagră a istoriei României"

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu "va rămâne o pată neagră a istoriei României"

21 Noi 2013   •   12:33
Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu "va rămâne o pată neagră a istoriei României"
Sursa foto: antena3.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, consideră că președintele Traian Băsescu "a întrecut orice limită" susținând că organizarea unui referendum odată cu alegerile prezidențiale ar fi un atac la democrație, "în condițiile în care președintele a organizat deja în două rânduri referendumuri în același timp cu alegerile".

"Singura constanță a lui Traian Băsescu este în contrazicerea propriilor idei și păreri. În ultima sa ieșire, președintele a întrecut orice limită declarând că ar fi o lovitură de credibilitate și un atac la democrație organizarea unui referendum odată cu alegerile prezidențiale. A spus-o tocmai Băsescu, cel care a convocat nu o dată, ci de două ori referendum odată cu alegerile. A inițiat referendum pentru votul uninominal odată cu alegerile europarlamentare din 2007 și referendum pentru Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari odată cu alegerile prezidențiale din 2009", afirmă Ivan potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

Social-democratul adaugă că președintele Traian Băsescu "va rămâne o pată neagră a istoriei României" odată ce acesta își va fi finalizat actualul mandat.

"Aceste contraziceri penibile ale lui Traian Băsescu, pe lângă mulțimea de nedreptăți și abuzuri pe care le-a comis de-a lungul mandatelor, l-au adus acolo unde este astăzi în ceea ce privește credibilitatea. Românii s-au săturat de încercările lui Băsescu de a-i păcăli și de minciunile sale. Au mai rămas doar 56 de săptămâni până când actualul președinte va rămâne doar o pată neagră a istoriei României", a mai spus Cătălin Ivan.

×