x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Vadim:GDS se declară dezamăgit de PD-L

Cazul Vadim:GDS se declară dezamăgit de PD-L

06 Sep 2008   •   00:00

Pactul făcut de PD-L cu Vadim Tudor aruncă formaţiunea prezidenţială şi în oprobriul societăţii civile. Grupul pentru Dialog Social se declară, într-o scrisoare deschisă, consternat şi dezamăgit că PD-L alege o cale prin care se “dezice de principiile şi valorile pe care le-a promovat constant în declaraţii publice, în ultimii ani”.



Pactul făcut de PD-L cu Vadim Tudor aruncă formaţiunea prezidenţială şi în oprobriul societăţii civile. Grupul pentru Dialog Social se declară, într-o scrisoare deschisă, consternat şi dezamăgit că PD-L alege o cale prin care se “dezice de principiile şi valorile pe care le-a promovat constant în declaraţii publice, în ultimii ani”. “Învoiala” dintre democrat-liberali şi PRM este nocivă şi nu poate fi acceptată de opinia publică democrată, spun membrii GDS. “Utilizarea lui Corneliu Vadim Tudor şi a parlamentarilor PRM în diverse trocuri politicianiste este o practică veche în Parlamentul României. Ea nu a fost inventată de PDL, dar este regretabil faptul că acest partid nu se dezice de o astfel de practică(...). În pofida explicaţiilor unor reprezentanţi ai PDL, nu am înţeles raţiunea susţinerii ambiţiilor acestui politician megaloman, antidemocratic şi extremist. Niciun fel de apropiere între PDL (sau alt partid democratic) şi PRM (sau alt partid extremist) nu este acceptabilă şi nu va fi acceptată de opinia publică democrată şi de societatea civilă”, precizează documentul GDS.
Membrii Grupului pentru Dialog Social se întreabă dacă nu cumva "unii încep să uite răul imens făcut de C.V. Tudor vieţii publice şi politice româneşti în ultimii aproape douăzeci de ani" şi amintesc de "comportamentul malign (al lui Vadim Tudor – n.r.) în societatea românească de dinainte de decembrie 1989".
Liderii GDS arată că gestul politic al PDL ar putea să nu fie un simplu "derapaj accidental", pentru că poate fi coroborat cu alte "acţiuni neinsipirate" ale democrat-liberalilor, printre acestea fiind alianţa cu PNG-ul lui Gigi Becali în CGMB sau încercarea de a-l nominaiza pe Mitică Dragomir drept candidat la parlamentare. "Un partid nu are numai nume, cadre, locuri în Parlament, primari, etc. Un partid are şi o reputaţie. Locurile în Parlament, primarii, consilierii, chiar puterea se pierd şi iarăşi se câştigă, după cum dictează rezultatele imprevizibile ale alegerilor. Reputaţia însă, odată pierdută, e pierdută pentru totdeauna. Iar toate celelalte – parlamentari, primari, consilieri etc., oricât de mulţi – vor valora foarte puţin, dacă buna reputaţie de promotor al democraţiei autentice a unui partid va fi sacrificată", conchid membrii Consiliului de Administraţie al GDS.
La rândul său, Sorin Ilieşiu, vicepreşedintele Alianţei Civice, a adresat, miercuri, o scrisoare deschisă şefului statului,cerându-i să dezavueze ferm "apropierea PDL - un partid ce se declară democratic - faţă de liderul PRM, C.V.Tudor, promotorul extremismului securisto-comunist".

×
Subiecte în articol: politic partid