x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine este adevăratul vinovat pentru amânarea învestirii lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general

Cine este adevăratul vinovat pentru amânarea învestirii lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general

22 Oct 2020   •   19:19
Cine este adevăratul vinovat pentru amânarea învestirii lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a lansat, joi, mai multe acuzații la adresa PSD-ului pe care îl consideră „vinovatul” pentru întârzierea validării mandatului său. Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a explicat la Antena 3 că adevăratul vinovat este Gheorghe Cojanu, prefectul în funcţie al Capitalei. 

Întrebat la Antena 3 dacă Prefectura Capitalei putea să organizeze ceremonia de învestire a lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general, Virgil Guran a spus că "da, normal, pentru că este în apanajul prefectului Capitalei". Acesta a continuat, însă, şi a spus că motivul pentru care nu s-a întâmplat asta este că "după cum ştiţi, avem o problemă cu prefectul Captailei". 

"Spuneţi că prefectul Capitalei, de la sine putere, a decis să nu facă această ceremonie de învestire a lui Nicuşor Dan?", a întrebat Cătălina Porumbel. 

"Sigur că da! Este obligat să o facă prin lege. Eu vă spun cu certitudine că premierul Ludovic Orban nu a dat o astfel de dispoziţie şi că PNL şi premierul îl susţin necondiţionat pe Nicuşor Dan, nu s-a pus condiţia intrării sale în PNL. Eu nu ştiu dacă a făcut-o deliberat sau de ce a luat decizia asta, dar aşa spune în lege, că prefectul trebuie să îl învestească", a explicat consilierul premierului Ludovic Orban. 

Nicușor Dan a scris, miercuri, pe Facebook, că deși Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar, validarea sa de către Tribunal ca primar a fost contestată prin 52 de cereri de apel.

Potrivit lui Dan, aceste cereri au fost formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Acesta acuză PSD că nu are ca urgență rezolvarea problemelor Capitalei, ci intârzierea preluării mandatului său.

 

 

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan