x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine este bărbatul care l-a murdărit cu cerneală pe George Simion. S-a deschis dosar penal

Cine este bărbatul care l-a murdărit cu cerneală pe George Simion. S-a deschis dosar penal

24 Ian 2022   •   14:46
Cine este bărbatul care l-a murdărit cu cerneală pe George Simion. S-a deschis dosar penal
Sursa foto: Captura Antena 3

S-a deschis dosar penal după ce liderul AUR a fost stropit cu cerneală la manifestația de la Iași. A fost desfășurare de forțe la Iași pentru reținerea tânărului care a aruncat cu cerneală pe fața lui George Simion, deși liderul AUR a cerut ca bărbatul să fie lăsat în pace.

În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarata, a fost aruncată o substanța lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de cătrePoliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului.

Bărbatul are 32 de ani, este inginer și, în urmă cu puțin timp, a declarat în fața anchetatorilor că a făcut acest lucru pentru că așa și-a dorit el.

În imagini se poate vedea un bărbat înalt, cu o înălțime de peste 1,90, îmbrăcat într-o geacă neagră, cu un fular înfășurat în zona feței. Acesta a venit din spate, s-a apropiat de liderul AUR, i-a aruncat cerneala pe față și a încercat să se facă nevăzut. Însă jandarmii și polițiștii locali au intervenit rapid și l-au identificat imediat. 

”A aruncat cu cerneală pe fața lui George și pe steagul acesta. Nu am văzut cine. Este ceva intolerabil, o mizerie”, povestește un martor.

George Simion a explicat ce s-a întâmplat.

”Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea.

Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”  ne-a declarat George Simion.

 

Imagini în premieră cu bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală, la Iaşi

×
Subiecte în articol: George Simion