x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre gluma privind Moldova: Din funcția funcția de prim-ministru n-ar fi trebuit să o fac

Ciolacu, despre gluma privind Moldova: Din funcția funcția de prim-ministru n-ar fi trebuit să o fac

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2024   •   10:45
Ciolacu, despre gluma privind Moldova: Din funcția funcția de prim-ministru n-ar fi trebuit să o fac
Sursa foto: Hepta

Marcel Ciolacu a spus vineri, la Iași, că regretă gluma făcută despre Moldova și susține că din funcția de premier nu ar fi trebuit să facă acest lucru.

Întrebat vineri la Iași cât de tare crede că l-a afectat gluma, din punct de vedere electoral, Ciolacu a spus: „Știți că eu am mai vândut și Ardealul. Cred că a fost unul dintre cele mai dificile momente ale mele, ca om politic, când am vândut Ardealul și s-a dovedit a fi o minciună. N-are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toții. Nu cred că dumneavoastră n-ați zis vreodată bancuri cu ardelenii, oltenii, face parte din spiritul românesc. Cu adevărat, ce regret e că din funcția funcția de prim-ministru n-ar fi trebuit să fac acest lucru și a fost interpretat”.

Premierul susține însă că în ultimii ani Moldova a fost „văduvită” de investiții.

„Dar, diferența dintre ce facem efectiv și o glumă nepotrivită e una foarte mare. Niciodată de la Revoluție încoace, un Guvern nu a direcționat mai multe fonduri pentru o zonă de dezvoltare cât o face acest Guvern. (...) Cu fiecare minister în parte am încercat să echilibrăm un lucru care era evident: Moldova a fost văduvită de investiții majore și de un plan de dezvoltare coerent”, a declarat Marcel Ciolacu.

La finalul lunii aprilie, premierul a răspuns la o întrebare despre regionalizare și autostrada care leagă Moldova de restul țării într-un mod bizar. El a spus, printre altele, că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu premier