x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Aprobăm investiții în domeniile feroviar și rutier

Ciolacu: Aprobăm investiții în domeniile feroviar și rutier

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   11:35
Ciolacu: Aprobăm investiții în domeniile feroviar și rutier

Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi, în debutul ședinței de guvern, că se aprobă 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani - Roman, iar în domeniul rutier, 1 miliard de lei pentru reabilitarea a 42 de kilometri din Autostrada A1: „Investițiile sunt motorul economiei”.

Ciolacu a spus că promisiunile făcute românilor la început de mandat au fost atinse: „Inflația a scăzut sub 6% la început de aprilie și consumul privat arată o revenire solidă în primul trimestru. Practic, consumul populației începe să redevină, alături de investiții, un motor al creșterii economice”.

Premierul a precizat că investițiile rămân, însă, factorul decisiv al dezvoltării economice. Astfel, a spus că aprobă, joi, în ședință, noi proiecte majore.

Este vorba de o investiție de 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani – Roman. Sunt, în special, bani europeni pentru aproape 150 km de cale ferată. Termenul de realizare este de 3 ani.

În domeniul rutier, Guvernul alocă 1 miliard de lei din bugetul de stat pentru a reabilita un sector de 42 de km din A1.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu feroviar rutier