x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, prima reacție după demisia lui Dîncu: I-am solicitat premierului Ciucă să preia interimatul

Ciolacu, prima reacție după demisia lui Dîncu: I-am solicitat premierului Ciucă să preia interimatul

24 Oct 2022   •   12:19
Ciolacu, prima reacție după demisia lui Dîncu: I-am solicitat premierului Ciucă să preia interimatul
Sursa foto: Lucian Alecu

„Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN”, spune Marcel Ciolacu după demisia lui Vasile Dîncu.

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat luni din funcție.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunțăt Dîncu.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, arată solicitatea de demisie.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu reactie demisie