x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului. Ce se întâmplă cu detergenții

Ciolacu: Procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului. Ce se întâmplă cu detergenții

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   11:41
Ciolacu: Procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului. Ce se întâmplă cu detergenții

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că președintele ANPC a pus în transparență decizională un ordin prin care procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului. De asemenea, Consiliul Concurenței trebuie să facă un control pe piața detergenților, după scumpirile nejustificate.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că se face un pas important în problema reducerii gramajului, dar a păstrării prețului, „acest tip de scumpire mascată fiind, de fapt, de înșelare a clienților”.

„Președintele ANPC a pus în transparență decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice modificare a gramajului produselor cu toate detaliile necesare. Astfel, proteejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare”, a spus Ciolacu.

El a mai spus că e necesar și un alt tip de intervenție, respectiv cea a Consiliului Concurenței.

„Va exista un control asupra pieței detergenților, unde există creșteri de prețuri total nejustificate. Vrem să întregim, astfel, cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismul de plafonare a prețurilor”, a mai anunțat premierul.

În ciuda faptului că inflaţia a fost în luna aprilie în scădere cu aproape un procent faţă de luna precedentă, prețul detergentilor a crescut față de anul trecut cu 25%.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu schimbarea gramajului