x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioroianu, in locul lui Ungureanu

Cioroianu, in locul lui Ungureanu

de Dana Piciu    |    01 Sep 2007   •   00:00
Cioroianu, in locul lui Ungureanu
Sursa foto: KAREN BLEIER/

Răzvan Mihai Ungureanu ar putea fi inlocuit pe lista candidaţilor liberali pentru alegerile europarlamentare cu actualul ministru de Externe, Adrian Cioroianu

Răzvan Mihai Ungureanu ar putea fi inlocuit pe lista candidaţilor liberali pentru alegerile europarla-mentare cu ministrul de Externe Adrian Cioroianu (foto). Surse liberale spun că Ungureanu este aproape 100% hotărăt să renunţe la această poziţie, deşi pănă acum nu a existat un răspuns tranşant din partea sa dat conducerii liberale. Pre-zent ieri la Şcoala de vară a TNL de la Costineşti, Cioroianu a spus că nu a avut timp să se găndească asupra ofertei, mărturisind insă că dacă moţiunea de cenzură ar trece de Parlament, iar el nu ar mai fi ministru, i-ar fi mult mai uşor să se hotărască pentru Parlamentul European. Delegaţia Permanentă a PNL intrunită ieri la Neptun şi-a fixat ca obiectiv căştigarea euroalegerilor şi a mandatat Biroul Politic să stabilească eventualele sancţiuni pentru lipsa de performanţă a filialelor. Şeful de campanie, Dan Motreanu, a propus ca organizaţiile care vor obţine sub 18% la euroalegeri să fie sancţionate. De asemenea, liberalii şi-au stabilit şi priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă: votul uninominal, legea lustraţiei, desecretizarea arhivelor PCR şi pachetul de legi privind siguranţa naţională. Intr-o rezoluţie care consemnează că numărul romănilor săraci s-a redus "considerabil", ei işi mai propun să prezinte la termen legea bugetului pe 2008 şi să aloce 6% din PIB pentru Educaţie, adoptarea in Guvern a Strategiei energetice şi operaţionalizarea Fondului Proprietatea.

Topul miniştrilor liberali

Preşedintele Camerei Deputaţilor liberalul Bogdan Olteanu a precizat ieri la Costineşti, la Şcoala de vară a TNL, că premierul Tăriceanu a comandat un sondaj pentru a afla care dintre membrii Guvernului sunt cei mai populari. Olteanu a mai precizat că pe primul loc, cel mai iubit ministru, este cel al Apărării, Teodor Meleşcanu, la o distanţă foarte mare de următoarul clasat, astfel incăt "nimeni nu-l poate prinde din urmă". Pe locul doi, surprinzător, este Eugen Nicolăescu, de la Sănătate "impopularul şi ticălosul, groparul sănătăţii", după cum a spus Olteanu citănd titluri de articole din ziare. El a explicat succesul lui Nicolăescu prin aceea că a refuzat să se ducă la televiziuni, "unde toată lumea pare că are dreptate" şi a preferat să intre diret in contact cu populaţia pentru a-şi face cunoscute proiectele. Deşi a refuzat să mai dea detalii despre acest sondaj Olteanu a spus că un alt model de ministru nepopular este Decebal Traian Remeş "zis şi Burebista" de la Agricultură care, la televizor nu e foarte simpatic, dar cănd se duce intre ţărani ştie să vorbească pe limba lor.

×
Subiecte în articol: politic