x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu anunță că PNL va propune întoarcerea la prețul reglementat pentru o perioadă determinată

Cîțu anunță că PNL va propune întoarcerea la prețul reglementat pentru o perioadă determinată

17 Ian 2022   •   19:49
Cîțu anunță că PNL va propune întoarcerea la prețul reglementat pentru o perioadă determinată
Sursa foto: Lucian Alecu

Presedintele PNL, Florin Cîțu a anuntat ca va propune în ședința coaliției de luni întoarcerea pentru o perioadă determinată la piața reglementată la energie, pentru consumatorii casnici.

Liderul PNL sustine ca, în cazul companiilor, guvernul ar putea compensa prețul cu fonduri de la bugetul de stat.

„Partidul Național Liberal va avea două propuneri simple. Pentru consumatorul casnic există varianta de a ne întoarce pe o perioadă determinată de șase luni, poate mai puțin, la un preț reglementat. Pentru consumatorul... companii mici și mijlocii, putem discuta de variante de compensare de la buget”, spune Cîțu.

Varianta social-democraților a fost anunțată de senatorul Radu Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a detaliat, luni, planul de măsuri pe care social-democrații îl vor discuta cu partenerii din coaliția de guvernare, astfel încât facturile la energie să scadă începând cu 1 februarie.

Planul de măsuri pe care PSD vrea să îl propună în fața coaliției de guvernare ar avea ca efect imediat stoparea creșterii facturilor la energie și la gaze, a declarat, în conferință de presă, Radu Oprea.

„Dacă acest pachet s-ar aplica începând cu 1 februarie, ceea ce ar cuprinde factura sau consumul din ianuarie – pentru că știți că întotdeauna se facturează cantitățile din ianuarie -, ar însemna ca toți consumatorii casnici din România, intituțiile publice, întreprinderile mici și mijlocii, companiile din România, infrastructura critică să beneficieze de scăderi substanțiale la prețul facturilor la energie și la gaze”, a spus Oprea.

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit, luni, pentru a discuta măsuri de ieșire din criza prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu