x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu îl contrazice pe Ciolacu pe tema ordonanței pentru compensarea facturilor

Cîțu îl contrazice pe Ciolacu pe tema ordonanței pentru compensarea facturilor

25 Ian 2022   •   17:08
Cîțu îl contrazice pe Ciolacu pe tema ordonanței pentru compensarea facturilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Presedintele PNL, Florin Cîțu, îl contrazice pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, și anunță că Guvernul va aproba marți Ordonanța pentru compensarea facturilor la gaze naturale și energie electrică

„Este o discuție despre ce se întâmplă după ce expiră (OUG pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale - n.r.), dacă mergem cu reglementare pentru șase luni sau pentru un an de zile, variante care trebuie discutate cu Comisia Europeană... Și atunci am propus să extindem această plafonare de prețuri și compensare. (...) Referitor la ordonanța care va fi dată, va fi dată azi (marți - n.r.). Știu că la patru și jumătate este CES și apoi intră în ședință”, spune Florin Cîțu.

Liderul PNL spune că susține retroactivitatea aplicării OUG dacă legislația o permite.

„Eu susțin și pentru ianuarie, și pentru decembrie, noiembrie. Problema este, dacă susține legislația din România dacă poți să faci ceva retroactiv. Nimeni din Partidul Național Liberal nu se opune”, adaugă Cîțu.

Marcel Ciolacu a anunțat anterior că ordonanța de urgență pentru compensarea facturilor nu va fi adoptată marți.

„O să luăm decizia mâine (miercuri - n.r.)”, a spus Ciolacu când a fost întrebat despre ordonanța anunțată de ministrul Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu