x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, despre plecarea pompierilor în Franța: România este solidară

Ciucă, despre plecarea pompierilor în Franța: România este solidară

11 Aug 2022   •   17:54
Ciucă, despre plecarea pompierilor în Franța: România este solidară

România este solidară cu Franța, spune, joi, premierul Nicolae Ciucă, despre plecarea pompierilor români care vor participa la stingerea incendiilor izbucnite în regiuni franceze.

„România este solidară cu Franța, partenerul și prietenul nostru tradițional, care se confruntă în aceste zile cu incendii extinse de vegetație”, spune Nicolae Ciucă.

Acesta adaugă că după consultarea cu președintele României, Klaus Iohannis, a fost convocat joi Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a stabili intervenția pompierilor români alături de alte state membre, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Două aeronave militare cu mijloace de intervenție și 77 de pompieri salvatori vor ajunge în scurt timp pe teritoriul francez.

„La fel ca în cazul Greciei, când România a avut o contribuție importantă la stingerea incendiilor, și acum dovedim capacitatea noastră de a fi un partener pe care aliații se pot baza. Le doresc mult succes pompierilor români și să se întoarcă cu bine acasă”, mai spune Ciucă.

Pompierii români intervin în Franța. România cu mijloace tehnice, mașini și pompieri pe cale aeriană, la Bordeaux. Pompierii ar urma să plece în această noapte și să ajungă în Franța odihniți, după mii de kilometri.

(sursa: Mediafax)

×