x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: O spun clar și fără echivoc - Pilonul II de pensii nu va fi modificat

Ciucă: O spun clar și fără echivoc - Pilonul II de pensii nu va fi modificat

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   17:00
Ciucă: O spun clar și fără echivoc - Pilonul II de pensii nu va fi modificat
Sursa foto: Facebook

Spun foarte clar și fără echivoc, în momentul de față, pentru tot ceea ce înseamnă construcția bugetului, Pilonul II de pensii nu va fi modificat și ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, afirmă vineri președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Vă spun foarte clar și fără echivoc, în momentul de față, pentru tot ceea ce înseamnă construcția bugetului, Pilonul II de pensii nu va fi modificat și ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuției de la 1 ianuarie 2024”, afirmă Nicolae Ciucă.

El a precizat că, referitor la majorarea salariilor profesorilor, a fost o discuție și un angajament pe care l-a luat la încheierea grevei și reluarea activității profesorilor.

„Am stabilit ca, pentru perioada care mai rămăsese din momentul în care încheiam negocierile până la finalul anului să se mărească salariile cu aproximativ 30% ceea ce s-a și întâmplat, urmând ca de la 1 ianuarie 2024, să se asigure diferența până la 50% din ceea ce se cuvenea pe noua grilă de salarizare”, adaugă liderul PNL.

El a precizat că a înțeles că în urma ultimelor discuții de la Guvern s-a convenit ca în momentul de față să se asigure creștere de 20% și să ajungă la 50%, în condițiile în care salariul debutantului să fie la nivelul salariului mediu pe economie.

„Așa cum știu limitele de construcție a bugetului, care sunt încă în analiză, Ministerul educației va primi un buget consistent, cu o mărire considerabilă, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în România”, a subliniat Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca pensii Pilon II