x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CNSAS cere toata arhiva

CNSAS cere toata arhiva

01 Mar 2005   •   00:00

Membrii Colegiului CNSAS vor ca SRI sa predea intreaga arhiva a fostei Securitati si sustin ca vor aborda aceasta problema "intr-o intalnire pe care o vor avea, pe 15 martie, cu presedintele Traian Basescu.

ANIELA NINE

"Am fi preferat sa ni se dea intreaga arhiva, adica 25 si nu doar 12 kilometri liniari de dosare, cu tot cu spatiul de depozitare. Pe 15 martie vom avea o intalnire cu presedintele Basescu si vom ridica aceasta problema", a declarat, ieri, Mediafax, presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru (foto).

ACUZATII. Pe de alta parte, un alt membru al Colegiului, Mircea Dinescu, a acuzat SRI ca a selectat, fara reprezentantii CNSAS, dosarele care urmeaza sa fie transferate, si ca va da Colegiului "doar paie, nu grau". "Pe noi nu ne intereseaza 12 kilometri liniari de arhiva "n care nu vom gasi nimic. Sa ne dea magazia cu totul, nu doar niste dosare periate de fosti securisti", a subliniat Dinescu. "Pe noi ne intereseaza politia politica existenta in dosarele aflate ilegal la SRI", a mai spus Dinescu.

DEZACORD. Presedintele Colegiului, Gheorghe Onisoru, a explicat ca CNSAS trebuie sa se multumesca deocamdata cu cei 12 kilometri de arhiva, care urmeaza sa fie preluata de la SRI. El a precizat ca, in cazul unor subiecte importante, cum ar fi dosarele preotilor sau altele de acest fel, CNSAS va proceda ca si pana acum, adica va cere de la SRI sau SIE espectivele dosare, iar "ei ne dau ce considera necesar". Dinescu nu este insa de acord cu Onisoru, el sustinand ca ar fi fost normal ca reprezentantii CNSAS sa preia de la SRI ce considera ei ca trebuie.

×
Subiecte în articol: politic cnsas