x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codruţa Kovesi, trasă de urechi

Codruţa Kovesi, trasă de urechi

de Dana Piciu    |    01 Noi 2007   •   00:00
Codruţa Kovesi, trasă de urechi
Sursa foto: Karina Knapek/

"Declaraţiile procurorului general la adresa judecătorilor reprezintă o manifestare specifică unui stat poliţienesc, cu scopul de a intimida judecătorii şi care urmăreşte să consolideze puterea procurorilor", a declarat liderul PC, Dan Voiculescu.Â


"Declaraţiile procurorului general la adresa judecătorilor reprezintă o manifestare specifică unui stat poliţienesc, cu scopul de a intimida judecătorii şi care urmăreşte să consolideze puterea procurorilor", a precizat liderul PC, Dan Voiculescu, referindu-se la comentariile Codruţei Kovesi la adresa judecătorilor pe tema restituirii unor dosare din instanţe.

Pericol. Dan Voiculescu a atras atenţia că declaraţiile procurorului general ridică "cu atăt mai mult semne de intrebare" cu căt acesta "are o experienţă profesională fragilă". "In sistemul de justiţie din acest moment se pare că singura calitate pe care trebuie să o aibă un magistrat pentru a-i putea evalua pe judecători este susţinerea şefului statului. Iar procurorul general, după cum ştim, are din plin această calitate", a adăugat preşedintele PC. Potrivit lui Dan Voiculescu, declaraţiile Codruţei Kovesi arată că sistemul de justiţie este "in pericol" şi că "ne indreptăm spre un sistem de tip poliţienesc, in care procurorii au devenit cei care fac legea şi impart dreptatea prezidenţială in direct".

×
Subiecte în articol: politic