x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CODURILE JURIDICE/Contractul premarital, în dezbatere publică

CODURILE JURIDICE/Contractul premarital, în dezbatere publică

de Dana Piciu    |    18 Mar 2009   •   00:00

Deputaţii Alianţei PSD+PC au constatat o serie de inadvertenţe la Codurile Penal şi Civil precum şi la cele de procedură, de aceea vor face o serie de amendamente care să îndrepte aceste inadvertenţe.



Una dintre acestea o reprezintă reducerea pedepselor grave care, potrivit deputatului PSD Florin Iordache, nu poate să aducă o modernizare a Codului Penal. Iordache s-a mai arătat nemulţumit şi de faptul că noul Cod Penal dezincriminează incestul şi prostituţia, iar infracţiunea de înaltă trădare nu este prevăzută în el ca şi aceea de răspânduire de informaţii care aduce atingere interesului naţional.

La rândul său, deputatul conservator Bogdan Ciucă a precizat că în următoarele zile deputaţii Alianţei vor pune în dezbatere publică contractul premarital, o noutate în materie, prevăzut în noul Cod Civil. "Acest contract prenupţial aduce mai mult a contract comercial, oneros, care strică romantismul dintr-o relaţie de cuplu. Mai rămâne să se instituie o pensie alimentară plătită soţului după divorţ, indiferent dacă un cuplu are sau nu copil", a mai spus Ciucă.

×
Subiecte în articol: politic