x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisii de ancheta - PSD si-a facut planul la semnaturi

Comisii de ancheta - PSD si-a facut planul la semnaturi

24 Feb 2005   •   00:00

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anuntat ieri ca s-au strans 111 semnaturi de la deputatii PSD si 35 de la PRM pentru constituirea unei comisii de ancheta privind situatia locativa a presedintelui Traian Basescu.

Nicolicea a precizat ca scopul acestei comisii va fi lamurirea acuzatiilor care au aparut in mass-media si totodata a aspectelor care "aduc atingere institutiei prezidentiale", pentru ca ei vor numai sa descopere adevarul.

ALEGERI. PSD a strans semnaturile necesare initierii, la nivelul Parlamentului, a unei comisii de ancheta referitoare la corectitudinea alegerilor parlamentare si prezidentiale din 2004. Deputatul Valer Dorneanu a explicat ca, prin acest demers, PSD nu vrea sa puna in discutie rezultatul alegerilor si invalidarea acestora. Astfel, comisia de ancheta isi propune sa verifice softul folosit la numararea voturilor, amploarea voturilor nule si a celor anulate, a influentei listelor speciale si a tuturor aspectelor semnalate in presa si la BEC. Dorneanu a explicat ca se va recurge la specialisti in cazul softului si la tehnicieni cu experienta in domeniul alegerilor. El a spus ca va fi analizata si justificarea utilizarii listelor anexe, oferind o explicatie numarului mare de cetateni care au apelat la aceste liste. Demersul PSD a fost insa catalogat de deputatul PNL Eugen Nicolaescu drept unul "demagogic si propagandist". El a anuntat totodata ca liberalii vor infiinta propria comisie de ancheta.

×
Subiecte în articol: politic