x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congresul PSD, în martie

Congresul PSD, în martie

de Adriana Duţulescu    |    12 Ian 2010   •   00:00

Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu, posibili candidaţi la preşedinţia PSD. Marian Vanghelie îi ameninţă pe baronii care nu au adus voturi la prezidenţiale.



Prima şedinţă a conducerii PSD în acest an, desfăşurată ieri la sediul din Kiseleff, a stabilit convocarea Congresului partidului în luna martie, după ce vor urma încă două runde de adunări importante la vârf, cea a Comitetului Executiv şi cea a Consiliului Naţional. Convocarea forurilor de conducere ale PSD vine în contextul în care au existat mai multe voci care au cerut demisia lui Mircea Geoană din fruntea partidului, alegeri interne şi analiza rezultatelor de la prezidenţiale. Se conturează deja două candidaturi la şefia PSD, a lui Mircea Geoană şi a senatorului Cristian Diaconescu.

Acesta din urmă a declarat duminică seară, la Antena 3, că este gata să îşi asume candidatura la preşedinţia PSD, dar nu doreşte să facă acest lucru ca pe o lovitură la adresa lui Mircea Geoană. Diaconescu a revenit ieri asupra declaraţiei, pe care a nuanţat-o, spunând că "este vorba până la urmă de o discuţie în legătură cu profilul ideologic, partinic, şi acceptarea PSD ca partid de stânga în România".

"Aspectele legate de persoane, legate de anumite structuri le putem discuta de-abia după ce vom trage concluzia că este necesar acest lucru", a mai spus Diaconescu. Mircea Geoană, întrebat dacă se simte ameninţat de candidatura lui Cristian Diaconescu, a spus că acesta "este un personaj care are un anumit tip de credibilitate", pe care îl vede în continuare "într-o formulă de conducere", însă a ţinut să precizeze că PSD trebuie mai întâi să îşi clarifice doctrina.

Pe de altă parte, Marian Vanghelie a anunţat ieri că ar trebui să plece din funcţii şi unii dintre vicepreşedinţii partidului "care nu şi-au făcut treaba în alegeri". Vanghelie nu a dat nume, însă a făcut trimitere la rezultatele alegerilor pe judeţe.

×
Subiecte în articol: politic