x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conservatorii nu vor cuplarea alegerilor

Conservatorii nu vor cuplarea alegerilor

de Aniela Nine    |    01 Mar 2008   •   00:00
Conservatorii nu vor cuplarea alegerilor
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Conservatorii au anunţat ieri că nu sunt de acord cu suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare şi că nu susţin nici ideea declanşării de alegeri anticipate

Conservatorii au anunţat ieri că nu sunt de acord cu suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare şi că nu susţin nici ideea declanşării de alegeri anticipate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PC, Daniela Popa, după şedinţa Biroului Politic al partidului care a avut loc la Braşov. “Alegerile anticipate nu se justifică în an electoral. Se justificau în 2006, în 2007, dar acum nu se mai justifică. Nu suntem de acord nici cu suprapunerea alegerilor, cu atât mai mult cu cât se încearcă adoptarea votului uninominal. S-ar produce o mare confuzie prin suprapunerea lor, oferta electorală locală, problemele locale ar fi trecute în de­rizoriu faţă de problemele politice care s-ar discuta când va fi candidatura uninominală. Electoratul nu ar mai înţelege nimic”, a spus Daniela Popa. Cât priveşte însă intenţia declarată a unor partide de a depune  o moţiune de cenzură, Popa spune că o moţiune de cenzură ar trebui votată, căci Guvernul şi-a dovedit neputinţa în sprijinirea unor categorii sociale defavorizate, dar precizează că partidul va lua o decizie în funcţie de subiectul mo­ţiunii, dar şi de scopul urmărit prin respectiva moţiune. “Puterea în România are două feţe: una a pre­şedintelui şi una a premierului. Refuzăm să fim cei care dărâmă premierul de dragul preşedintelui şi invers. (...) Dacă înlocuim un guvern mai puţin stabil politic cu un guvern asemănător nu are sens să se semneze o moţiune. Dacă înlocuim haosul politic cu acelaşi haos, e acelaşi lucru. De aceea trebuie să vedem textul moţiunii”, a explicat Popa, excluzând însă clar ideea susţinerii moţiunii de cenzură a PD-L, pe care a caracterizat-o drept “demagogie ieftină”. În privinţa unei moţiuni de cenzură a  PSD, Daniela Popa spune că decizia va fi luată doar după ce vor vedea textul documentului.

 

CANDIDAŢI. Pe de altă parte, Biroul politic a făcut o analiză a stadiului pregătirii pentru ale­gerile locale, reiterând decizia de a nu face alianţe preelectorale pentru locale. Totodată, Biroul a decis ca deputatul Corneliu Ciontu va fi directorul de campanie. Cât priveşte candidaţii pentru primăriile bu­cureştene, conservatorii spun că vor avea candidaţi la toate sectoarele, inclusiv la Primăria Generală, care vor fi desemnaţi în urma unui sondaj de opinie realizat la comanda partidului. Analiza şi decizia vor fi luate la nivelul filialei bucureştene a partidului, în cel mult două săp­tămâni. Conform acestui sondaj, pe primele două locuri se află Cristian Popescu Piedone, desemnat ieri şi preşedinte interimar la fi­liala Bu­cureşti, şi , respectiv, senatorul Iri­nel Popescu. Întrebat dacă poate fi vorba de candidatura unui actual parlamentar la Primăria Generală a Capitalei, Cristian Popescu a negat categoric această opţiune.

×
Subiecte în articol: politic