x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Contradicţia lui Băsescu

Contradicţia lui Băsescu

de Dana Piciu    |    06 Aug 2007   •   00:00
Contradicţia lui Băsescu
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Liderul PC i-a cerut preşedintelui Băsescu să-şi clarifice poziţia faţă de Patriarhul Teoctist, pe care, cănd era in viaţă, l-a acuzat de colaborare cu regimul comunist, iar post-mortem l-a decorat. Â



Liderul PC i-a cerut preşedintelui Băsescu să-şi clarifice poziţia faţă de Patriarhul Teoctist, pe care, cănd era in viaţă, l-a acuzat de colaborare cu regimul comunist, iar post-mortem l-a decorat. Â


Liderul PC, Dan Voiculescu, l-a acuzat sămbătă, la Braşov, pe preşedintele Băsescu de "cinism şi ipocrizie", pentru că, după ce l-a numit pe Patriarhul Teoctist colaborator al regimului comunist, in raportul Tismăneanu, l-a decorat post-mortem cu cea mai inaltă distincţie a Romăniei. "Nu demult, Traian Băsescu gira in faţa naţiunii raportul Tismăneanu, in care se arăta că «atăt Iustin Moisescu, căt şi Teoctist Arăpaşu au ajuns in fruntea BOR datorită loialităţii dovedite faţă de conducerea Partidului Comunist» şi vine apoi şi ii acordă post-mortem cea mai inaltă distincţie a Romăniei. PC ii cere lui Băsescu să işi asume printr-o declaraţie publică hotărărea de a denunţa acuzaţiile care i s-au adus Patriarhului in raportul Tismăneanu pentru condamnarea comunismului. Trebuie să spună public cănd a minţit: cănd a girat raportul Tismăneanu sau cănd l-a decorat pe Patriarh", a arătat Voiculescu. El a mai cerut, de asemenea, clasei politice "să ia măinile de pe Biserică şi să nu-şi mai bage coada in alegerea viitorului Patriarh".


CU CORUPŢIA LA MASĂ. Comentănd intervenţia şefului statului la groapa de gunoi Glina, preşedintele PC a spus că "Băsescu stă cu corupţia la masă", iar firmele implicate in străngerea gunoaielor de la Glina "sunt clientela politică a lui Traian Băsescu". "Cele trei firme patriotic implicate in eliminarea gunoaielor sunt firme care au căştigat şi căştigă sute de milioane de euro, le căştigau de la primarul general Băsescu şi le căştigă de la primăria domnului Videanu şi de la Ministerul Transporturilor al domnului Gheorghe Dobre. Faptul că preşedintele stă cu corupţia la masă e o problemă pentru care, probabil, acesta va da căndva socoteală", a precizat Dan Voiculescu. Liderul conservator a mai arătat că preşedintele Băsescu "umblă printre gunoaie numai şi numai ca să nu il lase pe premier să căştige electoratul" şi că, probabil, premierul "nu are o clientelă politică capabilă să răspundă la comandă aşa cum are preşedintele". "Noi, ca romăni, trebuie să fim bucuroşi că s-a făcut curăţenie", a incheiat Voiculescu.


Listă pentru europarlamentare

Biroul Politic şi Biroul Permanent al PC au definitivat sămbătă la Braşov lista candidaţilor partidului pentru Parlamentul European. Cei care deschid această listă sunt Maria Grapini (foto), Irinel Popescu şi Codruţ Şereş. "Cap de listă a fost aleasă in unanimitate Maria Grapini, deoarece cunoaşte foarte bine problematica europeană prin prisma intereselor romăneşti", a spus preşedintele conservator Dan Voiculescu. Maria Grapini a reamintit faptul că PC merge la aceste alegeri pe liste proprii şi că partidul din care face parte şi-a propus să obţină minimum 7% din voturile electoratului. Pe lista pentru europarlamentare se mai află, printre alţii, Florin Anghel, Silvia Ciornei, Mihai Leu, Bogdan Pascu, Sabin Cutaş şi Lia Ardelean. Biroul Permanent al PC a hotărăt, de asemenea, să ceară unuia dintre institutele de sondare a opiniei publice să facă un sondaj in Capitală pentru a afla dacă bucureştenii sunt mulţumiţi de activitatea primarului Adriean Videanu. In cazul in care locuitorii Capitalei nu sunt mulţumiţi de primarul general, conservatorii vor demara procedurile de suspendare din funcţie.

×
Subiecte în articol: basescu politic