x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coruptie - Basescu primeste replica

Coruptie - Basescu primeste replica

01 Mar 2005   •   00:00

Cererea presedintelui Basescu, de a primi nominalizari in privinta coruptilor, nu a ramas fara raspuns din partea liderului gruparii crestin- democrate din Parlamentul european, Markus Ferber.

ANIELA NINE

RASPUNS. Lui Traian Basescu i s-a amintit ca Romania trebuie sa indeplineasca toate criteriile de integrare
El a declarat ieri BBC, ca nominalizarea cazurilor de coruptie nu este obligatia sa, ci a guvernului roman. "Presedintele trebuie sa tina seama ca un «da» din partea Parlamentului European este obligatoriu. In al doilea rind, nu ste obligatia mea sa prezint chestiuni concrete, ci obligatia guvernul roman sa dea asigurari ca toate dosarele vor fi finalizate", a spus europarlamentarul german.

SOLICITARE. Parlamentarul european a precizat totodata ca semnele de intrebare pe care le-a ridicat referitor la nivelul de coruptie din Romania au venit dupa raportul despre Romania, prezentat in toamna de Comisia Europeana. "In acest moment avem declaratiile noii puteri care spune ca va tine seama cu seriozitate de recomandarile UE, dar vreau un semnal serios din partea autoritatilor romane", a precizat Ferber. Desi a afirmat ca sustine integrarea Romaniei, Ferber a reluat tema criteriilor care trebuie indelinite. "Trebuie sa spun foarte clar ca Romania apartine Europei si vreau sa devina membru al Uniunii. Dar cred ca la finalul negocierilor, toate criteriile de aderare trebuie indeplinite. Daca nu, va trebui sa amanam aderarea", a conchis Ferber.

EXPLICATIE. Ferber a precizat totodata si sursa temerilor sale: "este vorba despre faptul ca Romania va avea o parte, si nu una neinsemnata, din bugetul european, iar un scandal de coruptie cu bani europeni ar putea afecta serios imaginea si credibilitatea Comisiei, a precizat Ferber sursa temerilor sale.

×
Subiecte în articol: politic