x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Suspendarea nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania. Nimeni nu este absurd"

Crin Antonescu: "Suspendarea nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania. Nimeni nu este absurd"

29 Dec 2012   •   14:06
Crin Antonescu: "Suspendarea nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania. Nimeni nu este absurd"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşdintele PNL, Crin Antonescu a declarat că nici în partid, nici la nivelul USL, nu s-a discutat după învestirea în funcţie a guvernului Ponta II despre posibilitatea declanşării unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Antonescu speră că relaţia cu preşedintele Băsescu să fie, în 2013, una corectă.

 
Antonescu a declarat că speculaţiile legate de o a treia suspendare sunt diversiuni: "Unii oameni se îndeletnicesc cu noi şi noi diversiuni reluând tema suspendării. Nimeni nu a vorbit de suspendarea preşedintelui de la momentul investirii Guvernului. S-a vorbit la finalul campaniei electorale când preşedintele a făcut nişte declaraţii foarte răspicate care indicau faptul că nu va respecta rezultatul alegerilor".
 
Acesta a făcut o referinţă ironică şi la episodul în care Traian Băsescu, în timpul sejurului de Crăciun de la Predeal, a făcut şi o plimbare cu snowmobilul: "Suspendarea nu se poate face împotriva unui om care se dă cu sania. Nimeni nu este absurd".
 
Preşedintele PNL îşi menţine opiniile legate de lipsa de legitimitate a preşedintelui Băsescu, dar a spus că se aşteaptă la o relaţie corectă cu acesta. "Sper în anul 2013 la relaţie corectă politic, perfect constituţională cu instituţia preşedintelui", a spus Antonescu.
 
Pe de altă parte, liderul PNL a declarat că doreşte să propună "cât mai curând" organizarea unui congres extraordinar al partidului: "Luna ianuarie e dedicată dezbaterii bugetului. Poate în februarie".
 
Antonescu adnite că nu va lua singur această decizie, motivată de faptul că 
"PNL a încheiat o etapă, are de ajustat, de adus la zi, de clarificat nişte opţiuni strategice. Sunt necesare măsuri de organizare internă, care să răspundă nevoilor unui partid mare".
 

×