x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Criza spaniola continua - Confuzie totala la frontiera

Criza spaniola continua - Confuzie totala la frontiera

18 Mar 2005   •   00:00

La Vama Nadlac, ieri a domnit confuzia. Nimeni nu era foarte sigur care categorie de persoane poate ajunge in Spania si care nu.


TOMA ROMAN JR, KARINA KNAPEK - Nadlac

Pana astazi era permis accesul spre Spania cu un simplu vaucher, adica o rezervare facuta la un hotel spaniol. Azi s-a aflat ca numai persoanele care au vauchere de la cateva firme agreate de statul spaniol sau au platit integral, prin banca, costul concediului pot ajunge in Spania. Nu conteaza cati euro ai.

Nu conteaza daca in peninsula iberica te asteapta rude sau prieteni. Practic, pot ajunge acolo numai castigatorii unei loterii ciudate ale carei reguli par sa se schimbe de la zi la zi.

TRIERE. In autocarul in care sunt cei doi reporteri ai Jurnalului National, aflati in drum spre capitala Spaniei, Madrid, vamesii au facut mare curatenie. La "pauza", adica dupa trecerea de Vama Nadlac, din cele 34 de persoane au mai ramas doar 19. Toti cei 34 de cetateni romani plecati initial erau oameni care se duceau in concediu, la rude sau la munca, fiecare avand acte in regula.

Nimeni nu parea sa fie vreun infractor mai marunt sau mai periculos. Tot haosul asta genereaza, din pacate, o puternica reactie antioccidentala din partea unor oameni care nu pareau sa fie din categoria acelora care ne fac tara de ras. Vom reveni cu amanunte dupa cea de-a doua "triere", care probabil va fi facuta la granita franco-spaniola.

×
Subiecte în articol: politic