x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Milioane de români îşi vor procura cu greu hrana zilnică"

Dan Voiculescu: "Milioane de români îşi vor procura cu greu hrana zilnică"

28 Sep 2011   •   21:00
Dan Voiculescu: "Milioane de români îşi vor procura cu greu hrana zilnică"

Senatorul Dan Voiculescu a declarat ieri, in cadrul unei intalniri cu re­pre­zen­tantii mediului de afaceri, ca actuala criza poate dura mai mult decat a prognozat, respectiv 3 ani, "si va schim­ba ireversibil configuratia po­li­tica si economica a spatiului euro-atlantic".

"Tensiunile economice si financiare incepute in 2008 se acutizeaza si vor produce ample miscari sociale. Pentru prima data dupa 60 de ani, spatiul euro-atlantic traverseaza o criza cvadrupla: economica, politica, ideologica si institutionala. Saracia si neincrederea in institutii incurajeaza violenta si miscarile extremiste.

Intr-un asemenea context, Romania, ex­ce­siv indatorata, fara pro­ductie in­ter­na si fara consum, cu o imagine in­ternationala deplorabila, este victi­ma perfecta. Sa renuntam la iluzii: cand intreaga Europa are probleme, ni­meni nu va salva Romania.

Chiar in acest moment, peste un milion de ro­mani au mari dificultati in a-si procura hrana zilnica, iar, in urmatoarele 6 luni, acest numar se va dubla ca efect al cres­terii gene­ralizate a pre­tu­rilor la alimente, utilitati si combus­ti­bili.

Daca nu luam masuri urgente, daca nu reducem imediat TVA-ul la ali­mentele de baza si nu investim mi­nim 10 miliarde de euro in agricultura, sector care reprezinta unicul nos­tru atu economic, Romania poate ajunge in incetare de plati in maxim doi ani", a avertizat Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: criza economica Dan Voiculescu