x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dancă, despre măsurile sociale ale PSD și PNL: Parcă ne uităm la desene animate cu Tom și Jerry

Dancă, despre măsurile sociale ale PSD și PNL: Parcă ne uităm la desene animate cu Tom și Jerry

29 Mar 2022   •   10:33
Dancă, despre măsurile sociale ale PSD și PNL: Parcă ne uităm la desene animate cu Tom și Jerry

Măsurile sociale propuse de PSD și PNL sunt populiste și nu rezolvă problema scumpirilor, declară deputatul Ionel Dancă, membru al partidului Forța Dreptei: „ Zici că ne uităm la desene animate cu Tom și Jerry. Domnii Ciolacu și Cîțu se aleargă, se împiedică și își pun piedici”.

Măsurile sociale propuse de PSD și PNL și vehiculate în aceste zile sunt populiste și nu rezolvă problema scumpirilor, declară la RFI deputatul Ionel Dancă, membru al formațiunii Forța Dreptei.

PSD propune vouchere de 50 de euro pentru cei cu venituri mici, până la finalul acestui an și un voucher de 30 de euro pe lună pentru elevii care primesc burse sociale, conform unor surse politice citate de site-urile de știri.

La rândul său, PNL propune vouchere de 100 de euro, până în vara anului viitor, potrivit unor surse liberale citate de Digi24, în timp ce președintele partidului, Florin Cîțu, a vorbit recent despre o reducere a CAS cu cinci procente.

Ionel Dancă spune că toate acestea sunt „măsuri populiste, pare o întrecere socialistă în cadrul coaliției de guvernare, între PNL și PSD, cu măsuri dintre cele mai populiste, unele de-a dreptul comuniste, de parcă s-ar pregăti pentru anticipate. În fiecare zi, vedem tot felul de astfel de măsuri propuse ba de PNL, ba de PSD, într-o cafteală continuă între Ciolacu și Cîțu, de zici că ne uităm la desene animate cu Tom și Jerry. Domnii Ciolacu și Cîțu se aleargă, se împiedică, își pun piedici în fiecare zi și lumea se uită înnebunită la ei, ca la desene animate. Din când în când, în aceste episoade, mai apare și cunoscutul buldog, care doarme în cușcă, premierul Ciucă”.

Deputatul propune reducerea TVA-ului și a accizelor: „Noi, parlamentarii din Forța Dreptei, am propus măsuri de reducere a TVA-ului și a accizelor, adică a taxelor pe care le încasează statul din facturile la energie, la carburanți, pentru că acestea sunt principalele componente care determină inflația în momentul de față”.

Ionel Dancă mai afirmă că reducerea CAS ar fi ”o măsură neserioasă”, care nu ar ajuta persoanele cu venituri mici.​

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă