x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică David Cameron soseşte miercuri la Bucureşti într-o vizita oficială

David Cameron soseşte miercuri la Bucureşti într-o vizita oficială

08 Dec 2015   •   19:06
David Cameron soseşte miercuri la Bucureşti într-o vizita oficială

Prim-ministrul britanic David Cameron se va afla miercuri în vizită la Bucureşti, urmând să fie primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi să aibă convorbiri, la sediul Guvernului, cu premierul Dacian Cioloş.

David Cameron se va întâlni cu premierul Cioloş, la ora 15,30, la Palatul Victoria, iar la ora 16,45 va fi primit la Palatul Cotroceni.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că România doreşte rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părţi: atât pentru Londra, cât şi pentru Bruxelles.

"România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât şi al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuţie de către Regatul Unit al Marii Britanii", a declarat Cioloş, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut marţi cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.

El a adăugat că la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de "reformare sau de adaptare a modului de funcţionare a Uniunii Europene" în contextul în care Londra pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.

"Chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul Cameron, care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu", a precizat premierul.

×