x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deconcentrate: PNL, refuzat de Avocatul Poporului

Deconcentrate: PNL, refuzat de Avocatul Poporului

de Dana Piciu    |    27 Mai 2009   •   00:00

Avocatul Poporului a transmis liberalilor că nu va sesiza Curtea Constituţională pe Ordonanţa 37/2009 privind serviciile deconcentrate deoarece nu sunt întrunite elementele care să fundamenteze un astfel de demers, după cum a anunţat deputatul PNL Eugen Nicolăescu.



"Pentru noi este surprinzător, dar este dreptul Avocatului Poporului să facă acest lucru", a afirmat Nicolăescu, adăugând că nu are mai multe detalii cu privire la răspunsul instituţiei. Liberalul a arătat ar mai fi o soluţie de contestare a ordonanţei pe care PNL o recomandă: aceea ca unul din cei nedreptăţiţi, atunci când se adresează instanţei, să invoce excepţia de neconstituţionalitate. « Atunci putem să mergem la Curtea Constituţională ca să se verifice dacă această ordonanţă este sau nu constituţională », a explicat Nicolăescu.

Liberalii au cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea deoarece, constituţional, o ordonanţă de urgenţă nu poate fi atacată de un partid politic. PNL poate face acest lucru doar după ce ordonanţa va fi adoptată de Parlament.

×
Subiecte în articol: politic