x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii s-au făcut maimuţe

Deputaţii s-au făcut maimuţe

de Dana Piciu    |    09 Iun 2009   •   00:00

Deputatul PD-L, Marius Spînu, s-a declarat ieri "din ce în ce mai dezgustat" de felul cum sunt trataţi deputaţii la şedinţele de plen şi a spus că de multe ori aceştia habar n-au ce votează.



"Nu ştiu cât de mult sunteţi interesaţi, dacă înţelegeţi ce votaţi şi o maimuţă poate învăţa să apese pe buton (n.r.- votul în plen se face prin apăsarea unui buton după ce se introduce cartela într-un aparat special)", a spus Spînu, care se află la primul său mandat de deputat, ameţit de colegii săi mai vechi care tot întrerupeau şedinţa invocând "cutuma", "procedură" şi "fond" termeni cu care deputaţii noi nu s-au familiarizat.

În replică, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz i-a spus colegului său începător să plece acasă dacă se simte dezonorat de instituţia în care lucrează, pentru că se pot face alegeri anticipate "în colegiile unde au fost alese maimuţe". Discuţiile în contradictoriu şi dezbateri extrem de aprinse au avut loc ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, pe marginea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV.

Biroul Permament al Camerei a decis ca proiectul de lege să fie introdus de urgenţă, în dezbaterea plenului, fără raport de la Comisia de cultură, pentru că altfel el va fi aprobat tacit miercuri. Fiind introdus atât de rapid pe ordinea de zi, deputaţii nu au avut timp să studieze acest proiect de aceea s-a cerut prelungirea termenul de adoptare. Ce se va întâmpla cu acest proiect în continuare se va hotărî astăzi în plen.

×
Subiecte în articol: politic