x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Despre Reagan - Iliescu, editorialist la Washington Times

Despre Reagan - Iliescu, editorialist la Washington Times

29 Iun 2004   •   00:00

"A fost un lider care a indraznit sa viseze ca zidul de tiranie care diviza Europa ar putea fi daramat si a facut astfel ca victoria libertatii sa fie posibila in Razboiul Rece".

ANA ILIE

Asa il vede presedintele Romaniei, Ion Iliescu, pe defunctul presedinte american Ronald Reagan, intr-un articol aparut ieri in reputatul cotidian american Washington Times. Materialul a aparut probabil mai devreme decat era programat, de vreme ce Iliescu vorbeste despre "summitul de la Istanbul care a inceput in urma cu cateva zile". Pentru presedintele roman, spiritul si viziunea lui Reagan "vor trai mereu in inimile oamenilor iubitori de libertate pe care i-a inspirat". Vorbind despre influenta liderului american asupra procesului de democratizare din Romania, Iliescu este de parere ca "romanii inteleg pe deplin valorile pe care Reagan le-a imbratisat. In 1989, pe cand Zidul Berlinului se prabusea, romanii au iesit de sub tirania unui regim corupt si totalitar". Acum, o data ce Romania a progresat spre construirea unei societati bazate pe valorile universale ale democratiei, drepturilor omului si a pietei libere, valori dragi lui Ronald Reagan, Iliescu este de parere ca ne mai ramane un singur lucru de facut. "Sa avansam frontierele libertatii pentru a scoate la iveala democratia, pacea si prosperitatea pentru milioane de oameni", scrie Ion Iliescu, mentionand ca summitul NATO de la Istanbul, unde Romania participa in calitate de membru cu drepturi depline, este locul ideal pentru a aduce un astfel de tribut lui Ronald Reagan.

SEMNIFICATIE

"Romanii inteleg pe deplin valorile pe care Reagan le-a imbratisat. In 1989, pe cand Zidul Berlinului se prabusea, romanii au iesit de sub tirania unui regim corupt si totalitar" - Ion Iliescu, presedintele Romaniei

×
Subiecte în articol: politic iliescu reagan