x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dezbatere pe urmărirea lui Boc

Dezbatere pe urmărirea lui Boc

de Dana Piciu    |    02 Iun 2009   •   00:00
Dezbatere pe urmărirea lui Boc
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Senatorul conservator Dan Voiculescu a solicitat ieri oficial grupului parlamentar al Alianţei PSD+PC din Senat organizarea unei şedinţe speciale a grupului, în care să se dezbată oportunitatea declanşării procedurilor de urmărire penală împotriva premierului Emil Boc.



Potrivit unui comunicat de presă al PC, Voiculescu a solicitat această dezbatere "ca urmare a faptei premierului de a transmite informaţii false unui vicepreşedinte al Senatului României". "Acest demers nu este îndreptat împotriva PD-L, ci a unui membru al Guvernului, care a încălcat legea.

Am interpelat şi alţi membri ai Guvernului, atât reprezentanţi ai PSD, cât şi ai PD-L, întâmplător, doar domnul Emil Boc mi-a transmis informaţii false. Miza acestei iniţiative este restabilirea raportului constituţional între Guvern şi Parlament", a declarat preşedintele fondator al PC. Reamintim că primul-ministru a invocat lipsa fondurilor drept justificare pentru întârzierea publicării normelor metodologice de aplicare a Legii 1/2009 (Legea Voiculescu), motivaţia premierului fiind însă infirmată, printr-un document oficial, de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Fapta premierul Emil Boc se încadrează în prevederile art. 8 din Legea nr. 115/1999 privind răspunderea ministerială, care sancţionează cu închisoare de la 2 la 12 ani "prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului".

Dan Voiculescu a declarat în urmă cu câteva zile că premierul Boc a prezentat date inexacte "pentru a justifica neaplicarea unei legi în vigoare", iar acest lucru "aduce o atingere gravă intereselor statului".

×
Subiecte în articol: politic